Itthon

Ma kezdődik az Aszexuális Tudatosság Hete

Október 24-én vasárnap kezdődik az Aszexuális Tudatosság Hete (röviden Aszex Hét), amit a Magyar Aszexuális Közösség természetesen nem hagy megünnepeletlenül. Október 29-én pénteken interaktív workshopot tartunk Székesfehérváron, és mindenkit szeretettel várunk!

Az első székesfehérvári workshopon arról fogunk beszélgetni, mi az aszexualitás, milyen tévhitek kapcsolódnak ehhez a fogalomhoz, milyen nehézségekkel szembesülnek az aszexuális emberek, és hogyan támogathatod aszexuális ismerőseidet. A részletek bővebben ITT olvashatóak el.

Az Aszexuális Tudatosság Hetét először 2010-ben tartották meg. De miért fontos láthatóvá tenni az aszexualitást, és beszélni róla? Többek között azért, mert az aszexuálisok szexuális irányultságát gyakran próbálják invalidálni, az aszexeket betegnek tartják és meg akarják gyógyítani, és a többségi társadalom téves elképzeléseit rengeteg aszexuális is a magáévá teszi, és elhiszi, hogy aszexuálisként nem élhet teljes életet, pedig az aszexualitás pont olyan szexuális irányultság, mint a bi-, hetero-, homo- vagy pánszexualitás, és egyszerűen azt jelenti, hogy valaki nem vagy csak ritkán érez szexuális vonzalmat mások iránt.

Látogassátok meg a Magyar Aszexuális Közösség oldalát, ha többet akartok tudni erről a félreértett szexuális irányultságról!

(Köszönjük a WAMP-nak, hogy az Aszex Hét tiszteletére aszex színekbe (fekete, szürke, fehér, lila) öltözött!)

Sulyok Viktória

 

Szexuális vonzalom nélkül élni – Az aszexualitás

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés