HírekPride

Ma 15 órakor Budapest Pride Felvonulás

Ma délután 15:00-kor indul a Budapest Pride Felvonulás.

 

A tíznapos Budapest Pride Fesztivál csúcspontja egyértelműen a Budapest Pride Felvonulás, mely ebben az évben július 8-án dübörög át a városon. Az idei “Szabad-e vagy?” szlogent hatásos figyelemfelhívó kisfilmmel egészítették ki a szervezők. (A velük készült interjút ITT olvashatjátok.) A videó után pedig jöjjenek a praktikus információk a mai felvonuláshoz!

 

Budapest Pride: Szabad-e vagy? 2017

scroll down for English, go to captions for english subs] Te mit szólnál hogyha engedélyt kérned másoktól ahhoz, hogy önmagad lehess? Találkozzunk Július 8-án 15 órakor a Kossuth téren a Budapest Pride Felvonuláson! 22. Budapest Pride LMBTQ Fesztivál: 2017. június 30. – július 9. Szabad-e a döntés? Szabad-e a gondolat?

 

Gyülekező a Kossuth téren. Hozz magaddal lufit, zászlót, sípot, dobot,transzparenst! Hőség lesz, így legyen nálad naptej, sapka és megfelelő mennyiségű víz.
Javasolt megközelítési útvonalak a térképen. Ne felejtsétek, hogy 14:00 órától a kettes metró nem fog megállni a Kossuth téren és a kettes villamos sem fog ott közlekedni.

 

Javasolt megközelítési útvonalak a térképen. Ne felejtsétek, hogy 2 órától a kettes metró holnap nem fog megállni a…

Közzétette: Budapest Pride – 2017. július 7.

 

A gyülekezés során zenél Antonia Vai és Sophie Hard.

A Kossuth téren beszédet mondanak:
Schilling Árpád, rendező
Gyémánt Ágnes, a Támogató Szülők Csoportjának alapítója
Karlik Cintia, a Budapest Pride sajtószóvivője

A Kossuth téri gyülekezőnél beléptető kapukra lehet számítani. A felvonulók biztonsága érdekében a gyülekezés során mindenkit ellenőriznek: megnézik a táskákat, csomagokat. A beléptetés időigényessége miatt megértésedet és türelmedet kérik a szervezők. Tilos szúró-vágó eszközt, fegyvert és a testi épség megsértésére alkalmas egyéb eszközt a rendezvényre hozni. A felvonulást nyíltan ellenzőktől, illetve az azt megakadályozni kívánóktól megtagadható a belépés.

A szervezők a biztonságot szem előtt tartva megtesznek minden szükséges lépést, hogy a vonulás ne teljesen elzárt útvonalon történjen. Erre továbbra is lehetőség nyílik törvényes keretek között, alternatív útvonalak választásával, melyekhez megteszik a szükséges lépéseket és egyeztetéseket. Emiatt a Kossuth téri gyülekező utáni pontos útvonal jelen pillanatban nem ismert.

A legvégső esetben kordonbontásra is sor kerülhet a rendezők részéről. Nagyon fontos, hogy a rendőrségnek akkor is kötelessége biztosítani a rendezvényt, ha a szervezők ilyen módon szabálysértést követnek el. A résztvevőket arra kérik, hogy ennek tudatában vegyenek részt az idei felvonuláson, és a biztonság és gördülékenység érdekében fokozottan kövessék a rendezők és menetkísérők útmutatásait!

A rendezvény ideje alatt, ha bármilyen kérdésed lenne vagy problémád adódna, keresd a Budapest Pride önkéntes menetkísérőit, akik feliratos láthatósági mellényben lesznek. Kérünk, fogadd meg tanácsaikat és kéréseiket!

Gyere el munkatársaiddal, barátaiddal, pároddal, családtagjaiddal, és álljunk ki együtt a szabadságunkért!

 

 

Previous post

Tabut dönt a meleg rapper - Meztelenre vetkőzött a magazinban

Next post

Szivárványba borult a bankszékház az Andrássy úton a Pride tiszteletére