HírekPride

Ma 15 órakor Budapest Pride Felvonulás

Ma délután 15:00-kor indul a Budapest Pride Felvonulás.

 

A tíznapos Budapest Pride Fesztivál csúcspontja egyértelműen a Budapest Pride Felvonulás, mely ebben az évben július 8-án dübörög át a városon. Az idei “Szabad-e vagy?” szlogent hatásos figyelemfelhívó kisfilmmel egészítették ki a szervezők. (A velük készült interjút ITT olvashatjátok.) A videó után pedig jöjjenek a praktikus információk a mai felvonuláshoz!

 

Szabad-e vagy? A 22. Budapest Pride Fesztivál 2017 fesztiválvideója

What would you say if you would have to ask for permission from others to be yourself? Let’s meet on July 8, 3pm at Kossuth Square at Budapest Pride March! 2…

 

Gyülekező a Kossuth téren. Hozz magaddal lufit, zászlót, sípot, dobot,transzparenst! Hőség lesz, így legyen nálad naptej, sapka és megfelelő mennyiségű víz.
Javasolt megközelítési útvonalak a térképen. Ne felejtsétek, hogy 14:00 órától a kettes metró nem fog megállni a Kossuth téren és a kettes villamos sem fog ott közlekedni.

 

Javasolt megközelítési útvonalak a térképen. Ne felejtsétek, hogy 2 órától a kettes metró holnap nem fog megállni a…

Közzétette: Budapest Pride – 2017. július 7.

 

A gyülekezés során zenél Antonia Vai és Sophie Hard.

A Kossuth téren beszédet mondanak:
Schilling Árpád, rendező
Gyémánt Ágnes, a Támogató Szülők Csoportjának alapítója
Karlik Cintia, a Budapest Pride sajtószóvivője

A Kossuth téri gyülekezőnél beléptető kapukra lehet számítani. A felvonulók biztonsága érdekében a gyülekezés során mindenkit ellenőriznek: megnézik a táskákat, csomagokat. A beléptetés időigényessége miatt megértésedet és türelmedet kérik a szervezők. Tilos szúró-vágó eszközt, fegyvert és a testi épség megsértésére alkalmas egyéb eszközt a rendezvényre hozni. A felvonulást nyíltan ellenzőktől, illetve az azt megakadályozni kívánóktól megtagadható a belépés.

A szervezők a biztonságot szem előtt tartva megtesznek minden szükséges lépést, hogy a vonulás ne teljesen elzárt útvonalon történjen. Erre továbbra is lehetőség nyílik törvényes keretek között, alternatív útvonalak választásával, melyekhez megteszik a szükséges lépéseket és egyeztetéseket. Emiatt a Kossuth téri gyülekező utáni pontos útvonal jelen pillanatban nem ismert.

A legvégső esetben kordonbontásra is sor kerülhet a rendezők részéről. Nagyon fontos, hogy a rendőrségnek akkor is kötelessége biztosítani a rendezvényt, ha a szervezők ilyen módon szabálysértést követnek el. A résztvevőket arra kérik, hogy ennek tudatában vegyenek részt az idei felvonuláson, és a biztonság és gördülékenység érdekében fokozottan kövessék a rendezők és menetkísérők útmutatásait!

A rendezvény ideje alatt, ha bármilyen kérdésed lenne vagy problémád adódna, keresd a Budapest Pride önkéntes menetkísérőit, akik feliratos láthatósági mellényben lesznek. Kérünk, fogadd meg tanácsaikat és kéréseiket!

Gyere el munkatársaiddal, barátaiddal, pároddal, családtagjaiddal, és álljunk ki együtt a szabadságunkért!

 

 

hirdetés
Previous post

Tabut dönt a meleg rapper - Meztelenre vetkőzött a magazinban

Next post

Szivárványba borult a bankszékház az Andrássy úton a Pride tiszteletére