Kultúra

Lukas Graham: Az általam ismert legférfiasabb fickók között is vannak melegek.

Budapestre jön a Lukas Graham. Az énekesükről elnevezett dán zenekar néhány hónapja robbant be az egész világon, és világkörüli turnéra indulnak.

lukas_graham

 

Az énekes-dalszerző, Lukas Graham Forchhammer által vezetett Lukas Graham a 2016-os év felfedezettje. 7 Years című slágerük, amelyet nemrégiben a Billboard Music Awards gálán is előadtak, 33 országban vezette a slágerlistákat, 2. helyezést ért el az amerikai listán, és már több mint 425 millió Spotify letöltésnél jár. A csapat nyáron indította útjára Mama Said című második  kislemezét, amely itthon is jól szerepelt a rádióknál.

Férfiasságról és szexualitásról szólva Graham így nyilatkozott egy interjúban:

“A zeneipar egy férfiak uralta terület, és itt nagyon nehéz egy férfi számára felvállalni az orientációját. Ha egy lány azt mondja, leszbikus vagyok, akkor a férfiak szemében rögtön tökös csajként jelenik meg, de ha egy férfi mondja azt, meleg vagyok, rögtönk kevésbé férfiasként tekintenek rá. Ami már csak azért is vicces, mert az általam ismert legférfiasabb fickók között is vannak melegek.”

Az énekes Christianiaból, egy Koppenhága közepén található autonóm, művészeti közösségből származik, ott fejlesztette ki sajátos, nagyon őszinte és kemény hangvételű dalszerzői tehetségét. Klasszikus zenei képzettséget a Copenhagen Boys’ Choir tagjaként szerzett, zenei világát az ír folk gyökerekkel és a hip-hop iránti szenvedélyével szélesítette. Lukas egy jól megkülönböztethető költői képességgel bír, amellyel rabul ejti hallgatóit és az érzelmek teljes skáláját felvonultatja zenéjében.

A Lukas Graham debütáló albumát imádják a kritikusok, amit a New York Times egyszerűen csak úgy jellemzett, hogy “nagyon jól összerakott dalok, a pop-soul ütemét ügyesen egybeolvasztva a hip-hop gyors ritmusával.” Nem csak a szakma fogadta jól az albumot, hanem a slágerlisták élmezőnyében is nyitott világszerte.

Az európai körút 2017 februárjában veszi kezdetét az Egyesült Királyságban, majd átszeli az egész kontinenst, a magyar rajongók pedig március 19-én láthatják a bandát a Budapest Arénában.

 

Lukas Graham – 7 Years [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

7 Years by Lukas Graham, Official Music Video. Watch the official music video for Lukas Graham’s latest single “Love Someone” here: https://lukasgraham.lnk.to/lovesomeonevideo 7 Years by Lukas Graham. “A mix of Christiania, Copenhagen and Los Angeles is combined to give you a beautiful imagery to help the song along.

 

Lukas Graham – Mama Said [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

Mama Said by Lukas Graham, Directed by: René Sascha Johannsen.

 

 

További info a budapesti koncert kapcsán:
www.livenation.hu
www.ticketpro.hu

 

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Boy George fizeti Pete Burns temetését

Next post

Különleges Harry Potter-koncert jön Budapestre