Kultúra

Louis Tomlinson támogatja a melegeket, mégis homofóbnak hitték

Budapesten koncertezik a One Direction egykori szívtiprója.

Szólóban nem sok eséllyel vált volna ismertté, a világ egyik leghíresebb fiúbandájában azonban örökre a közönség emlékezetébe véste a nevét: Louis Tomlinson 2010-ben, 18 évesen jelentkezett a brit X-Faktorba, ám egyedüli indulóként kiesett a válogató során. Végül összeállt négy másik résztvevővel, akikkel egészen a műsor döntőjéig jutott. Belőlük lett a One Direction nevű fiúzenekar, amely bár 2015-ben felbomlott, máig a valaha legtöbb lemezt eladott bandák táborát erősíti.

A zenekar felbomlása körül éveken át számos pletyka keringett. A témában utoljára 2019-ben, a The Mirror brit bulvárlap közölt botrányos cikket, amelyben a droghasználatot, a rivalizálást, és a két bandatag, Harry Styles és Louis Tomlinson feltételezett románcáról szóló pletykák okozta feszültséget nevezték meg válóokként.

“A legnagyobb bullsh*t, amit az utóbbi időben láttam. Tipikus provokáció a Mirrortól. Nem is lehetne távolabb a valóságtól“ – kommentálta akkor a cikket Tomlinson.

 

 

“Vicces, de közvetlenül sosem kérdeztek engem a szexualitásomról. Egyszerűen csak elkezdtek pletykálni rólam és Harryról, miután a rajongók egy része kitalálta ezt az egészet. Amikor először szárnyra kelt a hír, én Eleanorral voltam, ez pedig elég tiszteletlen volt vele szemben, aki jelenleg is a barátnőm” – nyilatkozta a The Sun című brit napilapnak 2017-ben a 31 éves énekes, dalszerző. A zenésznek nemcsak a kapcsolatába rondítottak bele a rosszízű pletykák, hanem Styles-szal való kapcsolatára is hatással voltak. “Ez az egész megváltoztatta a közöttünk lévő hangulatot, hiszen folyamatosan azt figyelték, hogy mit csinálunk” – magyarázta Louis Tomlinson, aki a mai napig tagadja, hogy ez vezetett volna a One Direction feloszlásához.

A tántoríthatatlan rajongók még a nevét is egybeolvasztották Harry Styles nevével, megalkotva a Larry Stylinson mozaiknevet. Tomlinson egy alkalommal bár nyilvánosan kérte a név használatának mellőzését, azt egyes fanok a mai napig használják. Mi több, egy közkedvelt HBO-produkció is feldolgozta kettejük kitalált viszonyát: az Eufória című sorozat egy évadában animált szexjelenetet vittek színre Tomlinson és Styles között, amihez egyikőjük engedélyét sem kérték. Ezt Tomlinson később nyilvánosan kifogásolta a közösségi médiában, mire többen homofóbnak bélyegezték. A széria egyik színésznője, az egyébként modellként dolgozó Barbie Ferreira akkor úgy kommentálta az esetet, hogy kár ennyire véresen komolyan venni a jelenetet, amely függetlenül az igazságtartalmától sokaknak nyújthat egyfajta menedéket.

“Néhányaknak, köztük tinédzsereknek ez annyira valóságos. Ők teljesen átadják magukat egy olyan személy, vagy akár öt zenész vélt személyiségének, akiket valójában nem is ismernek. Elképzelve azt, hogy ők hogyan hathatnak egymásra, a saját világukból menekülnek egy képzelt valóságba. Ez nagyon érdekes, főleg, hogy ennek én is részese voltam. Én is el akartam menekülni a saját életemből és másokéra fókuszálni, mert könnyebb volt és jelentősebbnek éreztem” – fogalmazott Ferreira, aki próbált a pletykák mögé látni.

 

 

A Louis Tomlinsont ért homofób vádak ellenére az énekes egyébként többször is támogatólag lépett fel az LMBTQ emberek mellett. Egy, még a zenekar idejében adott interjúban Tomlinson kiemelte, hogy kifejezetten örül annak, hogy a hallgatóságuk sokszínű, köztük meleg rajongókkal. 2014-ben, amikor Tim Cook, az Appple vezérigazgatója előbújt, egy szivárványszínekben pompázó Apple logóval díszített pólót öltött magára. Bár visszakozott, hogy a felsőt a melegjogok, és ezzel Cook támogatása céljával húzta volna fel, többször is hordott már hasonló ruhadarabokat. Mindeközben ő maga valóban heteró életvitelt folytat: 2011-ben kezdett randevúzni Eleanor Calderrel, akivel 2015 márciusában szakított. Ezt követően összejött Briana Jungwirth-el, akivel 2015 augusztusában bejelentették, hogy gyermeket várnak. Novemberben már Danielle Campbell színésznővel randizott, akivel 2016 decemberében ért véget a kapcsolata. Időközben megszületett Jungwirth-tel közös gyermeke 2016 januárjában, 2017 elején pedig ismét összejött Calderrel, akivel tavaly év elején végleg elváltak útjaik.

Karrierjét tekintve a fiúbanda 2015-ös feloszlását követően 5 évvel, 2020 elején adta ki első szólólemezét Walls címen, majd tavaly augusztus 31-én jelentette be második albumának, a Faith in the Future-nek az érkezését. A lemez 2022. november 11-én jelent meg, ennek apropóján indult világkörüli turnéra, amelynek következő, áprilisi állomása Japán. Több ázsiai országban tett látogatást követően az Egyesült Államokba és Kanadába, majd onnan Európába utazik. A turné során szeptember 15-én érkezik a magyar fővárosba, koncertje aznap este 8 órakor kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb