Lifestyle

Lőttek a győri szivárványos hídkivilágításnak

2010-ben adták át Győrben a 140 méter hosszú, 16 méter széles Jedlik-hidat, amely Sziget városrészt Révfaluval köti össze. A híd praktikussága mellett amiatt volt ismert és népszerű, hogy esténként számos fényben pompázott.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tru Davies (@ments__meg) által megosztott bejegyzés

 

A Telex beszámolója szerint egyik olvasójuk arra hívta fel a figyelmüket, hogy az elmúlt időszakban megszűnt a kivilágítás változatossága és három szín maradt, a magyar trikolór piros, fehér, zöldje. A Telex írásban megkereste Győr polgármesterét, dr. Dézsi Csaba Andrást, érdeklődve, hogy a színcserének van-e köze a júniusban a magyar országgyűlés által elfogadott homofób propagandatörvényhez, illetve a későbbiekben várható-e, hogy újra szivárványszínekben világítson a híd?

Ezt a sületlenséget még nem hallottam!” – reagált a városvezető. “…egyébként lehet, hogy ez meglepő valakinek, de az emberek jelentősebb részének a szivárványról nem az LMBTQ és nem a pedofil törvény jut eszébe. Sokkal inkább az, hogy milyen szép, ha eső után kisüt a nap. A színes hídról pedig az, hogy milyen szép színes. Hogy nem csak a levegőbe beszélek, azt igazolja, hogy a közelmúltban megrendezett hőlégballon sziesztán Győrben a hazai ballon, ahogy korábban is, szép színes volt, a szivárvány minden színével. Úgy gondolom, hogy az előítéleteit a kedves levélíró Telex olvasónak is le kell önmagában küzdeni egy Fidesz-KDNP-s politikus által vezetett városban is.

Bár az alábbi felvétel két éves, az első másodpercek jól visszaadják, mit lát az ember mostanában, ha a Jedlik-híd közelében jár:

 

 

hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb