Hírek

LMBTQ történelem oktatás kezdődik több amerikai iskolában

Illinois kormányzója, J.B. Pritzker – aki egyébként a legvagyonosabb kormányzó és a valaha volt második leggazdagabb amerikai politikus – múlt pénteken aláírta az állami törvényhozás által korábban elfogadott törvényt, amely rendelkezik róla, hogy Illinois állami iskoláiban tanítva legyen “az LMBTQ emberek hozzájárulása” az ország történelméhez és fejlődéséhez.

 

J. B. Pritzker, Illinois állam kormányzója

 

A közoktatási intézményekben a történelemtanításnak tartalmaznia kell a leszbikus, meleg, biszexuális és transz emberek szerepét és hozzájárulását az ország és államunk történelméhez” – olvasható az aláírt törvény szövegében.

Illionis állam legnagyobb LMBTQ szervezete, az Equality Illinois szerint a tananyagba bekerül többek között az ország első melegjogi szervezete, a Chicagoban 1924-ben alapított Society for Humen Rights (Társaság az Emberi Jogokért), valamint Sally Ride, az Egyesült Államok első női  – és egyben leszbikus – űrhajósa.

A törvényt kezdeményező helyi politikusok bíznak benne, hogy oktatás révén már fiatal korban legyőzhetőek az LMBTQ közösséggel szembeni előítéletek, azok pedig, akik e közösség tagjai nagyobb biztonságban érzik majd magukat. A törvény 2020 júliusában hatályosul.

 

Keresik az első nyíltan queer űrhajóst

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb