Kultúra

LMBTQ szuperhősöket ígér a Marvel igazgatója

A Bosszúállók: Végjáték című filmben történt meg a Marvel-univerzum első olyan filmjelenete, amelyben a homoszexualitás előkerült. A rendezőpáros egyike, Joe Russo alakította a karaktert, aki Amerika Kapitány önsegítő csoportjában mesél egy randevújáról egy férfival. A háromórás filmből nagyon kis százalékot tett ki ez az egyperces jelenet – pont ez volt a gondja sokaknak, akik azt sérelmezték, hogy öncélú volt – foglalja össze a Filmtekercs.

Joe Russo az alábbiakat nyilatkozta: „Úgy éreztük, hogy a négy általunk rendezett film közül szükségünk van egyikben egy meleg szereplőre. És hogy ennek integritást is adjunk, és megmutassuk, hogy mennyire fontos nekünk, ezért egyikünk alakítja majd a figurát. Tökéletes az időzítés, mert a Marvel mindig is nagy hangsúlyt fektetett a diverzitásra.”

Hiába voltak Russóék szándékai nemesek, többen elégedetlenek voltak azzal a ténnyel, hogy ilyen perifériára szorult figurának adták ez a történetet. Emellett az is probléma sokak szerint, hogy a Marvel 11 év alatt nem volt képes előrukkolni egy homoszexuális szuperhőst, egy főbb karaktert.

 

Kevin Feige

 

Kevin Feige azonban igyekezett mindenkit megnyugtatni ezzel kapcsolatban: „Sosem azt a karaktert szántuk az első meleg figurának a sorozatunkban. Az csupán egy életszerű, őszinte helyzet volt. Külön kedveltem, hogy Steve Rogers meg se vonja a szemöldökét a történet hallatán.” – nyilatkozta Feige, majd folytatta – „Sose szégyelltük azt, hogy kijelentsük, több fontosabb LMBTQ szuperhőst is be fogunk mutatni.”

Egyesek szerint a készülő The Eternals című film lesz az első meleg főszereplőt felvonultató Marvel-film.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin