Itthon

LMBTQ-szervezetekkel találkoztak magyar parlamenti képviselők

A Sokszínű Magyarországért képviselői csoport múlt héten egyeztetőfórumot tartott a magyar LMBTQ-jogokkal foglalkozó civil társadalom képviselőivel, nevezetesen mintegy tizenegy szervezet 17 megjelent képviselőjével – olvasható a csoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

Először került arra sor, hogy az Országgyűlés öt, a képviselői csoportban résztvevő frakciója, és közel egy tucat civil szervezet egy asztalhoz ült és a LMBTQ közösséget és jogokat érintő legégetőbb problémákról tárgyaltak és egyeztettek. A képviselői csoport tagjai azért is ültek egy asztalhoz a magyarországi civil szervezetekkel, hogy megüzenjék a kormánynak, az emberi jogok fontossága mentén e szervezetek nem egyedül harcolnak.

 

Fénykép a megbeszélésről | Sokszínű Magyarországért képviselői csoport

 

Az esemény megnyitóját követően a résztvevő civil szervezetek megismerhették a képviselői csoport szakpolitikai tervét, majd tárgyaltak többek között az LMBTQ-jogokat érintő legfontosabb feladatokról, a civil szervezetek igényeiről, preferenciáiról, valamint arról, hogy hogyan tudják a képviselők leginkább felerősíteni a civilek hangját az Országgyűlés falain belül.

Az eseményen a képviselői csoport elnökségi tagjai, valamint pártjai és annak szakpolitikusai, valamint kabinetfőnökei képviselték a politikai oldalt, míg az LMBTQ civil szervezetek közül többek között a Budapest Pride, a Diverse Youth Network, a Háttér Társaság, a Labrisz Egyesület, a Magyar Aszexuális Közösség, a Magyar LMBT Szövetség, a Szimpozion Egyesület és a Transvanilla Transznemű Egyesület képviseltette magát.

A jövőbeli együttműködés kapcsán a felek megegyeztek, hogy további egyeztetőfórumokat állandósítanak, amivel megcélozták a politikai szféra és a civil szervezetek közötti híd visszaépítését. Továbbá kiemelték, hogy a Sokszínű Magyarországért szakpolitikai terve mentén további szoros együttműködés várható” – olvasható a közlemény zárásában.

A képviselői csoport tavaly októberben jött létre, megalakulásáról mi is beszámoltunk:

 

Sokszínű Magyarországért néven alakult országgyűlési képviselői csoport

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin