HírekUtazás

LMBTQ standok is lesznek a budapesti Utazás kiállításon

Március 1-4. között rendezik az Utazás kiállítást, és történetében először idén LMBTQ standok is lesznek.

 

A Pink Corner néven futó projekt kiállítóit a nemzetközi főpavilonban, az A-pavilonban találjuk a rendezvény ideje alatt. A Humen Media Hungary által szervezett Pink Corner standjait szivárványszínű szőnyeg díszíti, és a felső részen futó szivárványszínű csíkról már messziről könnyen felismerhetőek.

A kiállítók között olyan melegbarát desztinációk szerepelnek, akiknek hangsúlyosan fontosak az LMBTQ utazók. Többek között saját standdal készül a Pink Cornerre a TAP Air Portugal légitársaság, vagy az EuroPride 2018 házigazdái, Stockholm és Göteborg; de képviselteti magát például Spanyolországból Valencia régiója is három úti céllal, ezek Valencia, Alicante és Benidorm.

Európa nagy utazási kiállításai és vásárai között LMBTQ szekciók csak az olyan óriási rendezvényeken vannak, mint a berlini ITB és a madridi Fitur kiállítások, valamint a londoni WTM vásáron. Mellettük Budapest lesz a negyedik olyan főváros a kontinensen, ahol külön Pink Corner várja a nagyközönséget.

A tavalyi Utazás kiállítás szakmai napján tartott Gay Travel Day rendezvényen turisztikai szakértők beszélgettek a hazai pink turizmus lehetőségeiről. Mint akkor elmondták, külföldön úgy tartják, Budapest lehet az új Berlin, Európa egyik melegfővárosa. Ehhez tavaly még hiányzott utolsó lépésként az, hogy a városi és állami turizmusmarketing is figyelmet szenteljen a területnek. A globális pink turizmus és marketing mára akkora méretet öltött, hogy lenne helye akár a hazai felsőoktatás tantervében is turizmus szakon.

A Humen Media Group idén is megrendezi a szakmának a Gay Travel Day programsorozatot, és érdemes megemlíteni, hogy itthon LMBTQ-barát turisztikai szövetség formálódik. Ennek tagjai olyan, a turisztikai szektorban tevékenykedő vállalkozások (melegbarát szállodák, kávézók, bárok, utazási ügynökségek), melyek szolgáltatásaival a külföldi LMBTQ turisták számára vonzó és egyedi utazási csomagot lehet kialakítani, ezzel pedig bekapcsolni Budapestet a globális pink turizmusba.

 

Utazás kiállítás 2018

Szakmai nap: március 1.
Közönségnapok: március 2-4.

Jegyvásárlás

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

„Nem csak fehér heteroszexuális férfiak éltek errefelé az elmúlt ezer évben”

Next post

Élő adásban csókolta meg párját a rajthoz álló Gus Kenworhty