Kultúra

LMBTQ sorozatok és karakterek a Disney+ kínálatában

Love, Victor

 

Kedd óta Magyarországon is elérhető a Disney streaming platformja, a Disney+, és ebből az apropóból meg is néztük, hogy milyen régi-új sorozatokat láthatunk rajta, amelyekben LMBTQ-karakterek és történetszálak bukkannak fel.

Brothers and Sisters

A 2006 és 2011 között futó, öt évadot megélő Brothers and Sisters igazi nosztalgia azoknak, akik még a lassan építkező történetszálakat és a mély karakterépítkezésekkel operáló sorozatokat kedvelik. A széria egy gazdag amerikai család mindennapjait mutatja be a családfő halálát követően. Kevin, az egyik fiútestvér melegségét nyíltan felvállalva próbál a szerelem és a karrier között egyensúlyozni, miközben a családi harmóniát is próbálja egyben tartani.

 

 

Greys’s Anatomy

A magyarul Grace Klinika néven futó sorozatot nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen az egyik leghosszabban futó szériáról van szó, ami még 2005-ben indult, és egy hónapja ért véget a 18. évada, méghozzá a jubileumi 400. epizóddal. A sorozatban már felbukkantak leszbikus karakterek is, a 15. évad óta pedig két meleg karakter, Schmitt és Niko is erősíti a drámai szálakat.

 

 

Ugly Betty

Az Ugly Betty sikere anno még Kolumbiából indult, majd az amerikai változat csavart egy kicsit a történeten, és több meleg karakter is feltűnik a négy évadot megélt sorozatban. Egyrészt mellékszerepben láthatjuk Marc-ot, aki Betty egyik nemezise a divatcégnél, illetve a sorozat vége felé Betty unokaöccse is nagyobb szerepet kap, és a tini coming out sztorijába is belepillanthatunk.

 

 

Love, Victor

Az eredetileg a Hulu-n debütáló sorozat a Love, Simon (Kszi, Simon) film spin-offja, és egy amerikai tini nem mindennapi sztoriját követhetjük végig, ahogy rátalál az első szerelem, csalódások sorozata és ahogy mindezek által egyre inkább felnőtté válik. A Disney+-on egyelőre az első két évad látható, a harmadik évad pedig hamarosan érkezik.

 

 

High School Musical: A musical

A történet abban az iskolában játszódik, ahol anno a High School Musicalt forgatták, és az ottani drámatanár kitalálja, hogy színpadra állítja a nagysikerű film musical változatát. A sorozat ötödik részében Seb és Carlos történetszála bontakozik ki, és a kettejük románca a továbbiakban is folytatódik.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb