Nagyvilág

“LMBTQ-propagandával” vádoltak meg egy szatmárnémeti osztályfőnököt a szülők

Ártatlan szórólappal indult, magyarázkodó közlemény lett belőle. A szatmárnémeti Grigore Moisil Általános Iskola egyik osztályfőnöke az alábbi papírt osztotta ki diákjai körében.

 

Fotó: PresaSM

 

A kiosztott szórólapon egy tanár és egy diák látható, az alábbi, román nyelvű felirattal: „Üdvözöllek benneteket az iskolában, 2021–2022-es tanév”. A botrány kirobbanásához a háttérben látható szivárvány vezetett, ugyanis a szülők egyből „LMBTQ-propagandával” vádolták meg a hatodikos osztályfőnökét és panaszt is tettek rá az igazgatónál.

Az ügyet minden fél részvételével kitárgyalták és egy közleményben jelezték, hogy a szórólap az osztályfőnök „elhibázott választása” miatt lett az, ami, és a tanár nem akart bújtatott üzenetet közvetíteni.

A szülők nem álltak itt meg, petíciót juttattak el az oktatási miniszterhez, amelyben azt követelik, hogy az iskolákban megjelenő üzenetek világosak és egyértelműek legyenek. Ennek értelmében a szivárvány iskolai mellőtése lenne üdvözlendő. „A gyerekeinket a keresztény értékek szellemében kell nevelni, a tradicionális család részeiként” – írta a szülők közössége.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb