Hírek

LMBTQ mérnökök videója az előbújásról

A mérnökök foglalkozásához az a mai napig erős sztereotípia társul, hogy ez egy férfiak uralta szakma, ahol nagyon nehéz nyitott és befogadó munkahelyet találni.

 

Mark McBride-Wright, az LMBTQ mérnökök számára létrehozott InerEngineering társalapítója szerint éppen a munkához szükséges kreativitás miatt elengedhetetlen, hogy az embert ne hátráltassa semmi.

“Mindig azt tapasztalom, ha aki nyitott és teljesen önmaga tud lenni, annál felszabadulnak a kreatív energiák, és teljesen a munkának szentelheti önmagát.”

Egy 2015-ben készült felmérés ugyanakkor azt mutatja, hogy az angol mérnökök több mint fele jobbnak látja a munkahelyi titkolózást. Ennek következtében azonban 30 százalékkal kevésbé termelékenyek, mert a belső frusztráció visszafogja őket.

Mivel bőven akad tennivaló ezen a téren, készítettek egy videót, amiben LMBTQ mérnökök vallanak arról, milyen volt az előbújás. Azt biztos, hogy nem egyszerű – erről a videóban is hallható Amanda Susan McKay így mesélt:

“Transznemű vagyok és biszexuális. A coming out talán a legfélelmetesebb dolog volt, amit valaha megtettem. Olyasmi, amitől úgy éreztem, a munkahelyi karrierem végét jelenti, a munkahelyi lehetőségek bezáródását. Amit azonban megtapasztaltam, az épp az ellenkezője.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=fn0d5NKSKjY

 

 

(GayStarNews)

 

Previous post

Kétezer éves dildókat találtak kínai régészek

Next post

200 évre ítélhetik a szexrabszolgákat futtató magyarokat