Hírek

LMBTQ jótékonysági naptárt tiltott le a Facebook

“Szexuális aktivitásra” való hivatkozással letiltotta a The Naked Rugby Players jótékony célra felajánlott naptárát a Facebook – számolt be az esetről a PinkNews.

A naptárból befolyó összeget a csapattagok – akik az illusztrációkat is “ékesítik” – a Balls To Cancer hererák ellen küzdő szervezetnek és a befogadóbb rögbitársadalomért ajánlották fel.

Részlet a naptárból

A naptár és a nemes cél népszerűsítésének azonban alaposan betett, hogy állítólagosan megsértették a Facebook meztelenkedéssel és szexuális aktivitással kapcsolatos közösségi irányelveit. Ennek értelmében tiltásra kerül minden olyan tartalom, amely meztelenkedést (nemi szervek nyílt mutatását), szexuális aktivitást, szexuális nyelvezetet, vagy női mellbimbót tartalmaz/ábrázol (kivéve a szoptatást, szülést, egészségügyi tartalmat és tiltakozást).

Bár a bejegyzés ezek közül egyiket sem tartalmazta, a Facebook mégis 24 órára letiltotta a The Naked Rugby Players Facebook-oldalát. Ez idő alatt nem voltak elérhetőek, posztolni és kommentelni sem tudtak. 

A feloldást követően a naptárkészítők – akik 6 rögibcsapatot örökítettek meg szerte Nagy-Britanniából – csalódottságuknak adtak hangot és köszönetet mondott minden adakozónak, akik segítik a hererák elleni és az LMBTQ közösség elfogadása melletti ügyet.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb