Hírek

LMBTQ hajléktalan fiatalokról szóló rendezvényen vett részt Vilmos herceg

Cambridge hercege fontos látogatást tett az Albert Kennedy Trust (AKT) által szervezett találkozón, hogy többet tudhasson a jelenlegi angol LMBTQ fiatalok helyzetéről.

Vilmos herceg azon túl, hogy új ismeretekkel gazdagodott, az Albert Kennedy Trust új épületét is megnyitotta, mely nagy megtiszteltetésként szolgál a szervezetnek, és ha jobban belegondolunk, a hercegnek is.

 

 

A Gay Star Newsnak adott interjújában az Albert Kennedy Trust vezérigazgatója, Tim Sigsworth elárulta, hogy véleménye szerint a herceg látogatása és érdeklődése jelentős lépésnek számít afelé, hogy az emberek több figyelmet szenteljenek az LMBTQ fiatalok helyzetének.

Az a megtiszteltetés érte az Albert Kennedy Trustot, hogy a mai napon vendégül láthattuk Ő királyi fenségét, Cambridge hercegét az új londoni szolgáltató központunkban. Ez az első alkalom, hogy a királyi család egy tagja látogatást tett egy LMBTQ fiatalokat támogató jótékonysági szervezetnél. […] A hajléktalanság nagy károkat okozhat az LMBTQ fiatalok életében. Mentális betegséghez, szexuális kizsákmányoláshoz, kábítószer fogyasztáshoz, valamint HIV és más, szexuális egészséggel kapcsolatos problémákhoz vezethet.

 

 

Az Albert Kennedy Trust sajtóközleménye szerint a 150 ezer hajléktalansággal küzdő fiatal majdnem egynegyede tartozik az LMBTQ közösségbe. Ezen belül 77 %-ukat korábban elutasított vagy bántalmazott a családja, és ez vezette őket a hajléktalansághoz. Az AKT célja, hogy segítse ezen fiatalok boldogulását az élet minél több területén, beleértve a lakás-és álláskeresést is.

Bár Vilmos herceg az első a királyi családból, aki még többet szeretne megtudni az Albert Kennedy Trust működéséről, korábban testvére, Harry herceg a Mermaids nevű alapítvánnyal már felvette a kapcsolatot – utóbbi a transznemű gyermekeket veszi szárnyai alá, és a herceg támogatja őket a Royal Foundation keretein belül.

 

Transznemű gyermekeket támogat Harry herceg – Humen Online

Sussex hercege már korábban is csodálatra méltónak tartotta a brit alapítványt, mely a transznemű gyermekekért jött létre, most pedig a Royal Foundation keretein belül szeretné támogatni őket. Harry herceg felvette a kapcsolatot a Mermaids nevű alapítvánnyal, elismerve és támogatva ezzel munkájukat, hiszen véleménye szerint az Egyesült Királyságban a mentális egészségért folyó küzdelem élvonalában állnak …

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb