Hírek

LMBTQ hajléktalan fiatalokról szóló rendezvényen vett részt Vilmos herceg

Cambridge hercege fontos látogatást tett az Albert Kennedy Trust (AKT) által szervezett találkozón, hogy többet tudhasson a jelenlegi angol LMBTQ fiatalok helyzetéről.

Vilmos herceg azon túl, hogy új ismeretekkel gazdagodott, az Albert Kennedy Trust új épületét is megnyitotta, mely nagy megtiszteltetésként szolgál a szervezetnek, és ha jobban belegondolunk, a hercegnek is.

 

 

A Gay Star Newsnak adott interjújában az Albert Kennedy Trust vezérigazgatója, Tim Sigsworth elárulta, hogy véleménye szerint a herceg látogatása és érdeklődése jelentős lépésnek számít afelé, hogy az emberek több figyelmet szenteljenek az LMBTQ fiatalok helyzetének.

Az a megtiszteltetés érte az Albert Kennedy Trustot, hogy a mai napon vendégül láthattuk Ő királyi fenségét, Cambridge hercegét az új londoni szolgáltató központunkban. Ez az első alkalom, hogy a királyi család egy tagja látogatást tett egy LMBTQ fiatalokat támogató jótékonysági szervezetnél. […] A hajléktalanság nagy károkat okozhat az LMBTQ fiatalok életében. Mentális betegséghez, szexuális kizsákmányoláshoz, kábítószer fogyasztáshoz, valamint HIV és más, szexuális egészséggel kapcsolatos problémákhoz vezethet.

 

 

Az Albert Kennedy Trust sajtóközleménye szerint a 150 ezer hajléktalansággal küzdő fiatal majdnem egynegyede tartozik az LMBTQ közösségbe. Ezen belül 77 %-ukat korábban elutasított vagy bántalmazott a családja, és ez vezette őket a hajléktalansághoz. Az AKT célja, hogy segítse ezen fiatalok boldogulását az élet minél több területén, beleértve a lakás-és álláskeresést is.

Bár Vilmos herceg az első a királyi családból, aki még többet szeretne megtudni az Albert Kennedy Trust működéséről, korábban testvére, Harry herceg a Mermaids nevű alapítvánnyal már felvette a kapcsolatot – utóbbi a transznemű gyermekeket veszi szárnyai alá, és a herceg támogatja őket a Royal Foundation keretein belül.

 

Transznemű gyermekeket támogat Harry herceg

 

Previous post

Lady Gaga arra bíztat, tiszteljük egymás megszólítását

Next post

Vilmos herceg teljesen rendben van vele, ha egyik gyermeke meleg lesz