Hírek

LMBTQ győzelmek a Golden Globe-on!

Több LMBTQ-kötődésű film is díjat vihetett haza a Golden Globe-díjátadóról, melyet az Oscar-díj előszobájának is neveznek.

A legfontosabb győzelmek a Bohém rapszódiához kötődnek. A film megnyerte a Legjobb film és dráma kategóriát, míg a főszereplő, Rami Malek a legjobb férfi főszereplőnek járó díjnak örülhetett.

Malek a díj átvételekor beszédében köszönetet mondott a Queen tagjainak, hogy “biztosították a hitelességet és a befogadást, mely a zenében, a világban és mindannyiunkban él.” – írja az Advocate.com.

Malek a díjat Mercurynak ajánlotta fel: “Életreszóló örömet okozott nekem. Szeretlek, szeretlek téged ,te csodálatos ember. Ez a díj a tiéd, és miattad van, mert csodálatos vagy.”

Graham King, a film producer Az év filme díjat ugyancsak az énekesnek ajánlotta: “Köszönjük, hogy megmutattad, mekkora erő lakozik abban, ha vállaljuk igazi önmagunkat. Ez a díj a tiéd.”

Ám más LGBTQ film is vihetett haza kitüntetést.

Ben Whishaw A Very English Scandalért nyerte meg a Legjobb férfi mellékszereplő díjat rövid sorozatban, Norman Scott szerepéért, melyről így nyilatkozott: “Igazi queer hős volt, és Norman, ez a díj neked jár!” – mondta a meleg színész.

Az American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace left a Legjobb rövid sorozat idén, alkotója, Brad Simpson kiemelete, hogy az elhunyt divattervezőt érintő homofóbia jelenleg is él a világban, és harcolni kell ellene.

“A sorozatunk az idő egy kis szeletét dolgozza fel, de azok, akik a gyűlöletet szítják, nem maradt a történelemben.” – mondta Simpson – “Még mindig itt vannak. Még mindig velünk vannak. És fontos, hogy ellenálljunk.”

A melegikon Lady Gaga a Shallow cím dalért vihette haza a legjobb főcímdal díjat,

hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb