Életmód

LMBTQ fiatalokért szervezett akcióban vesz részt Julia Roberts

Ma, április 12-én tartják a Csend Napját, melynek alkalmából Julia Roberts egy komoly üzenetet tartalmazó videót osztott meg Instagram oldalán.

A színésznő azzal a szándékkal posztolta közösségi oldalára a videót, hogy felhívja a figyelmet a Csend Napjára, és arra bátorítson másokat is, hogy csatlakozzanak hozzá. A fekete-fehér videóban semmit sem hallhatunk, Roberts csupán némán mereng és pillant különböző irányokba. A csend azonban mély üzenetet hordoz: tízből nyolc LMBTQ diák tapasztal verbális bántalmazást az iskolákban. Ez a fajta bántalmazás elnémítja a fiatalokat, és megakadályozza őket abban, hogy jól teljesítsenek tanulmányaik során.

Pénteken, április 12-én, diákok ezrei fognak csatlakozni a #DayofSilence-hez, a legnagyobb, diákok által vezetett nemzeti tiltakozáshoz, hogy támogassák a biztonságos és befogadó iskolákat.

 

Nearly 8 in 10 #LGBTQ students experience verbal harassment in school. Such harassment silences youth, preventing them from thriving in school. On Friday, April 12, thousands of students will join the #DayofSilence, the largest student-led national protest in support of safe & inclusive schools, supported by @GLSEN. You too can join in support of #dayofsilence by heading over to glsen.org/silence (link in bio)

222.8k Likes, 1 Comments – Julia Roberts (@juliaroberts) on Instagram: “Nearly 8 in 10 #LGBTQ students experience verbal harassment in school. Such harassment silences…”

 

A Csend Napját az amerikai iskolák 1996 áprilisától tartják, amelynek hivatalos szponzora 2001-ben a Meleg, Leszbikus és Heteroszexuális Oktatási Hálózat (GLSEN) lett. Az esemény azért jött létre, hogy megmutassák: elfogadhatatlannak tartják az LMBTQ diákok bántalmazását az iskolákban. A résztvevők egy teljes iskolai napra némasági fogadalmat tesznek, és csupán egy előre megírt kártyával magyarázhatják döntésüket:

Kérlek, értsd meg, hogy miért nem beszélek a mai napon. A Csend Napjának résztvevője vagyok, ami egy nemzeti ifjúsági mozgalom a némaság ellen, amelyet a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereknek kell elszenvedniük barátaikkal együtt az iskolákban. Szándékos némaságom azt a némaságot hivatott visszhangozni, amelyet a bántalmazás, a diszkrimináció és az előítélet szült. Hiszek benne, hogy a némaság megszüntetése az első lépés afelé, hogy harcoljunk az ilyesfajta igazságtalanságokkal szemben. A mai napon gondolj azokra a hangokra, amelyeket nem hallasz. Te mit teszel azért, hogy megszüntesd a csendet?

Previous post

Ilyen sem volt még - Orosz bíróság nyilvánította törvénytelennek egy transz nő elbocsátását

Next post

Fel akart robbantani a Starbucksot egy férfi, miután meleg barista szólt hozzá