Nagyvilág

LMBTQ-ellenes gyűlöletpropagandát terjeszt a török állami televízió

 

A török állami televízió nemzetközi csatornája, a TRT World „dokumentumsorozatot” indít True Colours címmel, melyben a „genderideológiáról” és az „LMBTQ-lobbiról” lesz szó – írja a Duvar English.

A műsorszolgáltató az adófizetők pénzéből készíti a gyűlöletpropagandát terjesztő sorozatot, mely szélsőjobboldali összeesküvés-elméletekre alapoz. A TRT felvezetője szerint a sorozat célja, „hogy feltárja azoknak az el nem mondott történeteit, akikre hatással volt a genderideológia és az LMBT-lobbi terjedése.”

 


Az előzetesben nyugati emberek szerepelnek, akik erőteljesen rágalmazó kifejezéseket használnak a közösséggel szemben, az egyikük „kisgyermekekre vadászó pedofilokhoz” hasonlította a queer embereket, egy másik pedig a „totalitarizmus” szót használta az úgynevezett „genderideológia” meghatározására.

A dokumentumfilm elsődleges témája az a felfogás, hogy „az LMBTQ mozgalmat nyugatról importálták”. Az LMBQ jogok védelmét „lobbizás” álcája alatt működő, „rendkívül jövedelmező ágazatként” ábrázolja.

Törökországban az utóbbi években jelentősen nőtt az LMBTQ közösséggel szembeni gyűlöletbeszéd mértéke, különösen mivel maga az elnök, Recep Tayyip Erdoğan is nyíltan ellenséges a queer emberekkel.

Az alkotmány minden török közintézményt és alkalmazottat kötelez arra, hogy feladataik ellátása során ne alkalmazzanak megkülönböztetést egyetlen állampolgárral szemben sem. Ennek ellenére az állami média propagandagépezetté vált, korábban egy LMBTQ ellenes esemény reklámját is közzétették.

2014 óta nem lehet pride felvonulást tartani Törökországban, az utóbbi időkben pedig már a beltéri eseményeket is megpróbálják megakadályozni. Egy jogvédő szervezet felmérése szerint minden 10 queer törökből 9 tapasztal rendszeresen online bántalmazást.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin