Utazás

LMBTQ-barát helyek nyaraláshoz

Egyre nehezebb már az irodában vagy az iskolapadban ülni ilyenkor. Az ember képzeletben hét határon túl jár, mindenki úgy számolja a szabadságig vagy a szünidőig hátralévő napokat, mintha legalábbis karácsony közelegne. Pedig mi már nagyon is távolodnánk valahová pihenni. Szerencsére bőven akadnak LMBTQ-barát helyek, legyen szó turistaparadicsomról vagy épp a tömegek által fel nem fedezett zugokról. A Toucan Tourist segítségével ezek közül szemezgettünk párat.

RAB (HORVÁTORSZÁG)

 

Aki elkerülné a legnagyobb tömeget és tengerparti élményekre vágyik, annak valószínűleg rögtön a horvátországi Rab jut eszébe. A hangulatos, mediterrán sziget hagyományosan népszerű a melegek körében, az érintetlen tengerparti strandoktól kezdve középkori íjászfesztiválig számos program közül választhatunk. Mindenképp mellette szól, hogy viszonylag közel van, valamint mivel úgyis időnk java részét a vízparton töltjük, pénztárcakímélő szállásokat is bőven találunk, akár szállodát, akár magánszállásokat keresünk.

 

SITGES (SPANYOLORSZÁG)

Ha Horvátországnál messzebb is kalandoznánk, akkor Spanyolország az egyik tökéletes választás. A tengerparti Sitges városa Barcelonától 35 kilométerre délre található, így a két település meglátogatását akár egybe is fűzhetjük egy spanyol nyaralás alkalmával. A melegek körében különösen népszerű Sitges évről évre emberek százezreit vonzza a nyári szezonban, egyértelműen Európa legkedveltebb meleg nyaralóhelyei közé tartozik. Sitges egyszerre nyugodt kisváros és igazi partiközpont, így a katalán fővároshoz többféleképpen is viszonyíthatjuk: egyszerre jelenthet nyugodt oázist a nyüzsgéssel szemben, de ha a bulik és a tengerpart mellett némi kulturális kalandra is vágyunk, Barcelona csak egy ugrásra van tőlünk.  Sitges melegbarát és meleg helyei a belvárosban koncentrálódnak; itt gyakorlatilag egymást érik a bárok, kávézók és éttermek. Az évente megrendezett pride felvonulás különlegessége, hogy a tengerparton vonul végig a menet. Ha szállást keresünk, a parton egymást érik a szállodák, például ott a Hotel Subur vagy a Hotel Medium Sitges Park.

 

BENIDORM (SPANYOLORSZÁG)

 

Ahogy Sitges, úgy a valenciai Benidorm szintén valódi melegparadicsom, ennek megfelelően a város tele van melegbárokkal. Itt a végtelen fehérhomokos tengerpart és felhőkarcolók sokasága miatt egy kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha egyenesen a Miami Vice-ba csöppentünk volna, csak épp nem kell átrepülnünk egy óceánon. A Costa Blancán elhelyezkedő város azoknak való, akik kedvelik a pezsgést és szeretik a csillogó turistanegyedeket, de közben romantikus óvárosi sétákra is vágynak, és persze emellett nagyokat szeretnek bulizni is.

 

 

Az óvárosban mediterrán házacskákat és szűk kis macskaköves utcákat találunk, a tengerparti sétányt pedig hófehér kőkorlát övezi. A templomokban organikusan él együtt a középkor ódon világa és a barokk díszítettsége. A színes, kicsit már modernebb házak Kubát idézik, a turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően pedig a világon itt a legmagasabb az egy főre jutó felhőkarcolók száma – természetesen az állandó lakosokkal számolva. Szállodákból bőséges a kínálat, a Hotel El Palermal és a Hotel Poseidon Playa is például alig ötven méterre találhatóak a tengerparttól.

 

A cikk elkészítéshez köszönjük a Toucan Tourist segítségét.

 

Previous post

Szélsőjobbosok akarják megakadályozni a Budapest Pride-ot

Next post

Madridban terjeszkedik a meleg szállodalánc