Hírek

LMBT témájú hashtageket tiltott le az Instagram

Ha a #lesbian, #gays vagy #bi hashtagekre keresünk rá az oldalon, akkor bizony csak egy üres szürke oldallal fogjuk szembetalálni magunkat. Az indok természetesen nem a homofóbia, hanem némi takarítás a közösségi oldal részéről. 

hashtags

Az Instagram vezetői a közösségi platformon egyre inkább terjedő pornókontentet szeretnék csökkenteni, úgyhogy fentiek mellett az #anal, a #breast és a #penis tageket is letiltották. Emellett a #lesbiansofinstagram, a #snapchatgay és az #iamgay kifejezéseket sem használhatja ezentúl az internet népe képei megjelölésére – az ideiglenesen vagy állandó jelleggel letiltott hashtagek teljes listája itt érhető el.

Fenti lista tartalmaz igazán múkás tételeket is, amiknek a tiltását nem igazán értjük – ilyen mondjuk a #newyears vagy a #balenciaga, a #stopdropandyoga vagy a #workflow -, de nyilván megvan ezek mögött is a logika. Addig is, aki szeretné a közösségi oldalon mutogatni a kedvesét vagy csak szeretné jelezni szexuális irányultságát/identitását, a #queer, a #bisexual, a #gaylove vagy a #transgender továbbra is rendelkezésre állnak.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb