Hírek

LMBT jogok a világ körül

Egyre több helyen válik legálissá az azonos nemű párok házasságkötése, viszont még mindig van jó pár olyan állam a világon, ahol a homoszexuális kapcsolatokat törvény bünteti.

gay-flag

A Statista nevű statisztikai portál, illetve az ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) nevű szervezet több térképet is készített annak bemutatására, hogy áll a világ az LMBT jogok területén.

Lenti ábra azt mutatja, hogy mely országokban büntetik továbbra is törvényi szinten az LMBT közösség tagjait. Láthatjuk, hogy elsősorban Afrika és a Közel-Kelet államaiban vannak érvényben ilyen szabályozások, azonban természetesen nem szabad elfeledkezni arról a rengeteg erőszakos cselekedetről, amelyet mondjuk Dél-Amerikában elkövetnek a közösség tagjai ellen, vagy azokról a homofób törvényekről, amelyek Oroszországban vannak érvényben.

gayillegal

Egy következő térkép ennél örömtelibb értékeket mutat: azokat az országokat, ahol az azonos nemű pároknak ugyanúgy joga van házasságot kötni, mint hetero polgártársaiknak. A lila terület szinte egyértelműen nyugatról keletre terjeszkedik, és reméljük, hogy egyre gyorsabban.

18137-1vc7x42

És végül egy érdekes felmérés eredménye arról, hogy vajon az egyes országokban mennyire érzik magukat boldognak az LMBT közösséghez tartozók – érdemes összevetni fenti ábrákkal, bár nagy meglepetésekre nem kell számítani.

gayhappiness

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin