Hírek

LMBT-diákoknak nyílik szakkolégium az USA legrégebbi katolikus egyetemén

A Georgetown Egyetem vezetősége közleményben jelentette be, hogy 2018 szeptemberében megnyitja kapuit a felsőoktatási intézmény első, kifejezetten LMBT-diákok részére létrehozott közösségi és lakótere.

Az egyetemet 1789-ben a a XVI. század óta működő, spanyol eredetű Jézus Társasága római katolikus szerzetesrend alapította (Magyarországon elsősorban jezsuiták néven ismertek) az Egyesült Államok fővárosában, Washington DC-ben. A Georgetown University az ország legrégebb óta működő keresztény egyeteme.

A hallgatói ügyekért felelős igazgatóhelyettes, Todd Olson elmondta: az új közösségi és lakótér hű kíván maradni a jezsuita értékekhez, egyben olyan biztonságos pontként kíván szolgálni, ahol a hallgatók bátran beszélgethetnek genderről, szexualitásról. “Katolikus és jezsuita értékrendünk is arra szólít minket, hogy tisztelettel, elfogadással és kellő érzékenységgel viszonyuljunk LMBT-közösségünkhöz” – tette hozzá.

Talán mondani se kell, hogy az egyetem hivatalos LMBT-közössége kitörő örömmel fogadta a hírt, különösen azok után, hogy tavaly áprilisban hasonló kezdeményezésük elutasításra talált.

A Jézus Társasága jelenleg a katolikus egyház legnagyobb létszámú szerzetesrendje. Világszerte mintegy 18 000 jezsuita él, összesen 126 országban. Elsősorban lelkigyakorlatokkal, neveléssel és oktatással, és a médiával foglalkoznak, valamint szociális és egyéb lelkipásztori tevékenységet végeznek.

WAX in the City header
Previous post

90 éves leszbikus néni perli az Egyesült Államok légierejét

Next post

Hivatalos: Boldogtalanná tesz a Grindr, ha túl sokat használod