Hírek

Letörölték a magyar szivárványcsaládok mellett kiálló petíciót

Fotó: Facebook, Háttér Társaság

 

Tegnap számoltunk be arról, hogy a CitizenGO felületén petíció indult a Nők Lapja ellen, amiért a karácsonyi számban egy olyan hirdetés jelent meg, amely a magyar szivárványcsaládok létezésére és elfogadásuk fontosságára hívja fel a figyelmet. Válaszul Becca Prior írónő az aláírásgyűjtő online portálon a Nők Lapja mellett kiálló kezdeményezést indított, csakhogy azt a CitizenGO kampányigazgatója órákon belül törölte.

De mi is az a CitizenGo? Bár ez első olvasatra nem feltétlenül derül ki azok számára, akik ott aláírást gyűjtenének, de ez a nemzetközi platform kifejezetten a vallásos-konzervatív petíciókat gyűjti, és a portált a Political Capital tanulmánya az Oroszország által befolyásszerzésre használt szervezetek között sorolja fel.

A portál többek között ezeket állítja magáról:

    • A CitizenGO a tevékenységei középpontjába helyezi az embert, az emberi méltóságot, az emberekben rejlő lehetőségeket és elvárásokat. A CitizenGO szerint minden egyes ember egyedi, tiszteletet és figyelmet érdemel.

 

    • A CitizenGO mindenben a hitelességre törekszik. Ha hibázunk, igyekszünk azt mihamarabb helyrehozni. Szánt szándékkal nem közlünk valótlan híreket.

 

    • A CitizenGO racionálisan keresi az igazságot. Nem támaszkodik ideológiai dogmákra és szabályokra magyarázataiban. A CitizenGO minden javaslata a tudományon, jogon és az antropológián alapul. Az érdeklődők a CitizenGO-t egy racionális kommunikációt folytató szervezetnek ismerhetik meg.

 

Ami azonban most történt, az éppen hogy a saját maguk által lefektetett elvekkel megy szembe. Már a Nők Lapját támogató petíció indítása után többen jelezték, hogy nem tudják aláírni a kezdeményezést, mert a portálról visszapattan az elküldött támogató nyilatkozat, és informatikai hibát ír ki nekik a rendszer. Egy olyan rendszerről beszélünk egyébként, ami tízezres nagyságrendben képes szavazatokat befogadni, már amennyiben hinni lehet a portálon közzétett egyéb tárgyú felmérések számainak.

Hamarosan azonban értesítették a támogató petíciót elindító Becca Priort, hogy a felhasználási feltételek megsértése miatt törölték az aláírásgyűjtést.

 

 

De mi is az a hármas pont, amire hivatkoznak? Idézzük a Felhasználási Feltételekből:

3. A felhasználó beleegyezik abba, hogy a szolgáltatásokat nem használja jog, közerkölcs, közrend megsértésére alkalmas módon, továbbá általánosságban véve ezen felhasználási feltételeknek megfelelően használja azokat. Következésképpen felelős, amennyiben hirdetési és kereskedelmi célokra használja, valótlan adatokkal küld üzeneteket vagy egyéb módon téveszt meg üzenetével másokat.

Ha valaki támogatja a magyar szivárványcsaládokat, az nem ütközik sem a hatályos magyar jogrendbe, nem sérti a közerkölcsöt és nem alkalmas a közrend megsértésére sem. Az ügy további pikantériája, hogy az aláíró Schittl Eszter, a CitizenGO kampányigazgatója történetesen ugyanaz a személy, aki a Nők Lapját támadó petíciót is indította.

Annyi történt tehát, hogy a saját elveikkel szembemenve letöröltek egy olyan petíciót, ami a felhasználási feltételeket nem sérthette, amihez rejtélyes technikai hiba miatt nehézkes volt csatlakozni, és ami történetesen a kampányigazgató által indított petícióra reagált.

Ezek után elég nehéz komolyan venni azt a tízezres számot, ami a Nők Lapját felszólító kezdeményezés mellett szerepel. Valóban lehetséges lenne alig pár nap alatt ennyi homofób aláírást összeszedni egy olyan felületen, ami százas nagyságrendben sem képes kezelni a támogatásokat? A portált alig 12 ezren követik a Facebookon, jelen állás szerint az összes követőjüknek vennie kellett volna a fáradtságot, hogy aláírják a petíciót úgy, hogy a Facebookon még háromszáz kedvelést sem kapott a kezdeményezésük.

 

A letörölt aláírásgyűjtés helyett természetesen indult egy új egy másik felületen, amihez ide kattintva lehet csatlakozni.

Támogatom, hogy a Nők Lapja segít felhívni a figyelmet az itthon élő szivárványcsaládokra!

Nyílt levél Varga Zoltán Central Médiacsoport Zrt. vezérigazgató felelős kiadó Vékási Andrea Nők Lapja főszerkesztő Márkus Krisztina Central Médiacsoport Zrt. hirdetési igazgató Mitrovics Anikó Nők Lapja magazin lapreferens részére Tisztelt Címzettek! Boldogsággal töltött el, amikor láttam a Nők Lapja karácsonyi számában közzétett egész oldalas hirdetést, amiben két meleg férfi gyereknevelésére hívták fel a figyelmet.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb