Nagyvilág

Letartóztatták és megverték az Isztambul Pride szervezőit

Június 5-én az Isztambul Pride-ot szervező İstanbul LMBTİ+ Onur Haftası tagjai összegyűltek a Kadıköy kerület Yeldeğirmeni negyedében, hogy felolvassák a pride hónap kezdetét üdvözlő nyilatkozatot.

Amikor azonban az aktivisták este fél hét körül találkoztak, hogy megünnepeljék az Isztambul Pride 30 éves fennállását, rendőrök hulláma söpört végig rajtuk. Az İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası által megosztott videofelvételek szerint több száz rohamrendőr esett neki 11 LMBTQ aktivistának.

Az aktivisták és a bámészkodók egyaránt kifütyülték, ahogy az embereket rendőrségi furgonokba tuszkolták. Az utcán rendőrkordonok sorakoztak, és magasra emelték pajzsaikat, hogy a járókelők ne lássák, amint a rendőrök megbilincselik és lökdösik az aktivistákat.

A queer büszkeség legyőzi a rendőri erőszakot! Az Istanbul Pride March visszaszámlálása most kezdődött! Idén is ellenállunk!” – üzente a szervezet Twitteren.

 

 

 

Az İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, valamint a Trans+ Korteji két tagját aznap este letartóztatta a rendőrség. A Trans+ Korteji állítja, hogy az őrizet ideje alatt a rendőrök megverték az aktivistákat, és riasztó fényképeket osztottak meg a súlyosan zúzódott csuklójukról és lábukról.

A letartóztatottakat még aznap este szabadon engedték.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin