Hírek

Letartóztattak egy halállal fenyegetőző homofób kiskorút

Letartóztattak egy nyolcadikos osztályos tanulót, miután erőszakos hangvételű, fenyegető üzeneteket küldött LMBTQ és színesbőrű iskolatársainak.

 

 

A floridai Leewood általános iskola tizenhárom éves diákját letartóztatták, és jelenleg halálos, írott fenyegetésekért emelt vádakkal kell szembenéznie – írja az LGBTQ Nation.

„Akarjátok tudni, mit jelent az elnyomás? Azt, amit a vadászpuskámnak kell elviselnie, amiért olyan kisebbségekre pocsékolom, mint amilyenek ti is vagytok. Azt hiszitek, hogy akár egy pillanatig is haboznék, mielőtt lelőlek titeket? Meg foglak ölni titeket. Nem csak a ti LMBTQ közösségeteket gyűlölöm, de utálom a Black Lives Matter mozgalmat is, mert képzeljétek, a fehérek élete is számít. Katonai kiképzésben veszek részt, szóval könnyedén megölhetlek titeket”

– írta a 13 éves kisfiú egy csoportbeszélgetésbe.

A csoportban lévő diákok egyike jelentette az esetet az iskolában, és megmutatta az üzeneteket is. Amikor azonban kérdőre vonták a tettest, az azt állította, hogy nem ő írta az üzeneteket. Ő csupán találta őket valahol, kimásolta és beillesztette a beszélgetésbe.

Az esetről megkérdezték a kisfiú hozzátartozóit, de nagyapja szerint unokáját felültették. Először azt mondta, a kisfiú valójában jó gyerek, és bizonyára csak viccelt, amikor az üzeneteket írta. Később már azt nyilatkozta, hogy valaki más küldte az üzeneteket a fiú telefonjáról.

Az iskolai körzet viszont úgy véli, az ilyesfajta fenyegetéseket komolyan kell venni. Bármilyen írásbeli vagy szóbeli fenyegetést a helyén kezelnek, és súlyos következményeket szabnak ki értük. Fontosnak tartják a diákok körében, hogy a gyerekek tiszteljék egymás kultúráját, és toleranciát hirdessenek egymás között.

 

 

hirdetés
Previous post

Érkeznek a nemsemleges Barbie babák

Next post

„Pécs megérett arra, hogy 2020-ban megvalósítsa az első vidéki pride fesztivált”