Hírek

Letartóztatták a csecsenföldi koncentrációs táborok ellen tüntető orosz aktivistákat

Közel egy hónapja rendelkezik információval és túlélők beszámolóival a nemzetközi közvélemény arról, hogy Csecsenföld vezetői parancsot adtak az ország meleg állampolgárainak szisztematikus összegyűjtésére, megkínzására és kivégzésére, vagy a határokon túli elüldözésére. Számos nyugati ország és az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere is felszólította a szakadár mohamedán államot a barbár, náci időket idéző tevékenység felhagyására, valamint Oroszországot is a beavatkozásra. Úgy tűnik azonban, hogy nemcsak a csecsen, de az orosz hatóságok is süketnek tettetik magukat. Sőt.

Csecsenföld – a térképen pirossal jelölve

Míg az orosz kormány mélyen hallgat, addig is május elsején tíz aktivista Szentpéterváron figyelemfelkeltő megmozdulással tiltakozott a csecsenföldi kivégzések ellen. A tüntetők mesterséges vérrel kenték be az arcukat és az útra feküdve halottnak tettették magukat. Társaik ezt követően szivárványszínű és csecsen zászlókkal fedték le a testüket.

Az Independent beszámolója szerint a helyi rendőrség nem nézte jó szemmel a “homoszexuális propagandának” ítélt megmozdulást és letartóztatták a tüntetőket. Egyikük arca meg is sérült a dulakodás közben, amely során rendőrségi kisbuszokba kényszerítették a fiatalokat.

A csecsenföldi helyzetről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Previous post

Videó- Szembement egyházával a nyugalmazott plébános és összeházasodott azonos nemű szerelmével

Next post

Videóban köszönik meg rajongói a húsz évvel ezelőtt előbújó Ellen DeGeneres bátorságát