Hírek

Letartóztatták az édesanyát, aki homofób iskolatársaitól védte a fiát

 

Dél-Karolinában tartóztattak le egy édesanyát, aki gyermekét akarta megvédeni általános iskolai bántalmazóitól, ám a külső szemlélők véleménye szerint túl messzire ment. Jamie Rathburn engedély nélkül lépett a Greenbrier általános iskola területére, ahol fia osztálytermében több harmadikos gyerekkel és egy tanárral kiabált, a jelenlévők szerint fenyegető hangnemben – számol be róla az Advocate.

„Csúnyának és hülyének nevezték, de ez senkit sem érdekelt. Melegnek nevezték és kicsúfolták a háta mögött. Amikor pedig értesítette erről az iskolát, az oktatók azt mondták neki, próbáljon meg nem foglalkozni velük”

– emlékezett vissza fia szavaira Rathburn. A Greenville megyei tankerület szóvivője, Beth Brotherton szerint joggal vitte el a rendőrség az anyukát. Állítása szerint a nő mások gyerekeivel kezdett el vitatkozni anélkül, hogy tudta volna, kik is az igazi bántalmazók az osztályban, és egyszerűen nem engedhetik, hogy ilyen megtörténjen, leginkább annak a fényében, hogy Rathburn illegálisan tartózkodott az iskola területén.

Rathburn viszont azt mondta, pontosan tudta, kik ártottak a fiának, és az iskola mindeddig semmit sem tett azért, hogy ennek véget vessen. A fia többször is sérülésekkel és karmolás-nyomokkal ment haza az iskolából, és azt is megosztotta édesanyjával, hogy az udvari játszótéren lelökték a létráról.

„Tudom, hogy amit tettem, nem volt helyénvaló. Senkinek sem javaslom, hogy ilyet tegyen. Azt kívánom, bárcsak változtathatnék a történteken. Ez azonban lehetetlenség. Az egyetlen dolog, amit tehetek, az az, ha bocsánatot kérek, mert ez a szívemből jön, és megpróbálom felhívni a figyelmet arra, hogy az igazi probléma ebben az ügyben az iskolai zaklatás és bántalmazás.”

Brotherton elmondása alapján Rathburn távozhatott a rendőrségről, de az év végéig nem mehet az iskola közelébe, ha pedig mégis így tesz, annak rendőrségi következményei lesznek.

 

 

 

Previous post

A legjobb melegbarát szórakozóhelyek Budapesten - BPNA 2019

Next post

Be-YOU-tiful Lupa beach party – pozitív testkép party Budapest tengerpartján!