Nagyvilág

Letartóztatták a tavaly coming outolt népszerű nigériai színészt

A népszerű nigériai közösségimédia-személyiség és színész, Uche Maduagwu, aki korábban tagadta, hogy meleg lenne, bátran kiállt egy Instagram-bejegyzésben.

Maduagwu a nigériai Bauchi államban melegségük miatt megkövezés általi halálra ítélt három férfi – köztük egy 70 éves férfi – miatt szánta rá magát a coming outra.

A július 4-én megosztott Instagram-posztot Maduagwu fotója és a következő szavak kísérték: “Melegnek születtem. Még mindig meleg vagyok. Örökre meleg maradok. A kormány nem mondhatja meg nekünk, hogyan éljük az életünket Nigériában. Ami északon, különösen Bauchi államban történik, az annyira igazságtalan és helytelen. Egyetlen lelkész sem szólal fel a saría téves, antidemokratikus törvényei ellen, miért nem?

Az azóta törölt bejegyzésben Maduagwu szenvedélyes nyílt levelet írt, amelyben kérte Joe Biden elnököt, hogy szabjon ki szankciókat Nigériára az emberi jogok égbekiáltó semmibevétele miatt.

Ezt írta: “Kedves Joe Biden elnök úr, szükségünk van arra, hogy az amerikai kormány szankcionálja Buhari elnököt és vezető tanácsadóit, amiért figyelmen kívül hagyják az #LMBT alapvető emberi jogait Nigériában, alig néhány nappal ezelőtt egy saría bíróság MEGKÖVEZÉSRE ítélte a #gay férfiakat, a mi országunk demokrácia vagy #banánKöztársaság?

Egy másik, azóta szintén törölt Instagram-posztban Uche Maduagwu azt állította, hogy a rendőrség letartóztatta, mert melegnek vallotta magát.

 

 

Maduagwu 2021-ben eredetileg “viccből” coming outolt, és azt mondta, hogy “büszkén meleg” – de aztán kiderült, hogy hazudott csak azért, hogy támogassa a közösséget.

Maduagwu akkor hangsúlyozta, hogy ő “nem meleg”, de “a híresség státuszát arra akarja használni, hogy harcoljon ezért a fantasztikus közösségért“.

Ezt követően a filmstúdiók megszakították vele a kapcsolatot, és a barátnője is elhagyta. Ennek következtében fellépéseket és reklámszerződéseket is elvesztett.

 

Coming outolt az egyik legnépszerűbb nigériai színész

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb