Hírek

Leszedték Dél-Koreában az amerikai nagykövetség szivárványzászlaját

Dél-Korea fővárosában, Szöulban még májusban a Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Napján helyezték ki a szivárványzászlót az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségére, ám a hétvégén meg kellett válniuk tőle – az egyelőre azonban még nem került nyilvánosságra, hogy vajon honnan érkezett az utasítás, de az új módi miatt a koreai sajtó meg van győződve róla, hogy a Trump-adminisztráció keze van a dologban.

 

Amikor még kint volt a zászló

 

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma még a tavalyi évben hozta meg döntését, miszerint a tengerentúli nagykövetségeik csakis engedéllyel helyezhetik ki épületeikre az LMBTQ-büszkeséget hirdető zászlókat. Innentől kezdve több kérelem is érkezett feléjük a nagykövetségektől, hogy mégis engedélyezzék a zászlókat, ám akadt olyan eset Új-Delhiben (India) és ahogy láthatjuk, Szöulban is, ahol a tilalom ellenére is felhúzták a szivárványzászlót – számol be róla a United Press International.

 

https://humenonline.hu/dacolnak-az-amerikai-nagykovetsegek-a-szivarvanyzaszlo-kozponti-tiltasaval/

 

A szivárványzászló nyolc méter hosszú és négy méter széles volt – az biztos, hogy felhívta magára a figyelmet Szöul szívében, ám hétfőre újra csak a szürke épületet lehetett látni az Amerikai Egyesült Államok lobogó nemzeti zászlajával.

Nem ez volt az első eset, hogy kint loboghatott Dél-Koreában a szivárványzászló, hiszen már 2017-ben is feltűnt, amikor az amerikaiak kifejezték támogatásukat az éves Queer Kulturális Fesztivál felé. A Barack Obama elnöksége ideje alatt nagyköveti pozícióban lévő Mark Lippert még a fesztiválra is ellátogatott Dél-Koreában.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin