Nagyvilág

Leszedte a szivárványzászlót a lengyel köztévé műsorvezetője

Május másodika Lengyelországban a nemzeti zászló ünnepnapja, amit 2004-ben vezettek be. Nem számít munkaszüneti napnak, de mivel előtte május elsején a munka ünnepe, majd utána május harmadikán az alkotmány ünnepe hivatalosan is munkaszünet, így sokan szabadságot vesznek ki erre a napra. A három ünnepnap miatt ilyenkor az épületeket fellobogózzák, egy lengyel zászló azonban felpaprikázta a helyi köztévé, a TVP egyik műsorvezetőjét.

A színész Jarosław Jakimowicz 2019 óta dolgozik a közmédiának, és felháborította, hogy lakóhelyén a lengyel zászló mellé egy szivárványzászló is kikerült. Napokig zaklatta a rendőrséget, hogy távolítsák el a szivárványzászlót, beszélt róla a műsorában is, ám amikor nem történt semmi, a saját kezébe vette a dolgot. Miután az utcán a járőrök sem foglalkoztak vele, egy közeli indiai étteremből kért egy széket, és arra állva szedte le a szivárványzászlót, amit rongynak és szarnak is nevezett.

Az akciót videóra is vette:

 

 

Jakimowicz súlyos figurája a lengyel médiának, nem csak az LMBTQ embereket, de a nőket sem tartja sokra. Önéletrajzi könyvében elismerte, hogy bolti lopásokban és sírrablásokban vett részt, később egy szépségverseny résztvevője vádolta nemi erőszakkal. A közelmúltban pedig kínos zagyvaságnak nevezte annak a várandós nőnek az esetét, akinek a lengyel abortusztilalom miatt nem mentették meg az életét az orvosok.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb