Életmód

Leszbikus szerelmi szállal hódít a legújabb horrorjáték

Mindenkinek, akit egyaránt érdekel az LMBTQ közösség és a horror, érdemes utánanéznie a The Missing: J.J. Macfield and the Island of Memories nevű legújabb játéknak, amelyben egy leszbikus nő meg akarja találni eltűnt barátnőjét egy szigeten, miközben az identitása darabokra szaggatja testét.

 

 

A történet talán úgy hangzik, mint egy szörnyű, nőgyűlölő fantázia, de fordulata igazán meglepő pszichológiai mélységről árulkodik, amellyel sok queer játékos is azonosulni tud.

A játék kezdőképernyőjén figyelmeztetik a játékosokat: „Ez a játék azzal a tudattal készült, hogy senki sem rossz azért, aki ő maga valójában.” A következő képen a készítők figyelmeztetnek minket a játék erőszakos voltára, a szexuális tartalomra és az öngyilkosság ábrázolására.

A történet szerint J.J. Macfield, egy fiatal nő bőrébe bújhatunk, aki sátorozni megy barátnőjével, Emilyvel. Egy kellemes éjszaka után, amit együtt töltenek a tábortűznél, J.J. arra ébred, hogy Emily eltűnt. Ezután már a játékoson van a sor, hogy megtalálja Emilyt a szigeten, miközben J.J.-t akár villámcsapás is érheti, vagy megölhetik – de végső soron mindig visszatérhet az élők sorába.

A drasztikusabb része a játéknak itt kezdődik igazán, és a balesetben levált testrészeket akár fegyverként is lehet használni, ezzel leküzdve a játékban lévő akadályokat – mindezt gyomorforgató hangeffektekkel kísérve.

A The Missing: J.J. Macfield and the Island of Memories egy horror játékon keresztül mutatja be, mennyire vagyunk hajlandóak saját magunkat „darabokra szaggatni”, miközben egy olyan életért küzdünk, akit szeretünk.

Kedvcsináló trailer a játékhoz:

 

FRA EU post inject banner
Previous post

„Kellő elkötelezettséggel minden lehetséges” - Interjú Samuel Bälterrel, a Mr. Gay Sweden verseny győztesével

Next post

Megvan az első ország, ahol kivágták a Bohém Rapszódia meleg jeleneteit