Kultúra

Leszbikus romantikus vígjáték érkezik Alice Wu rendezésében

 

Május elsejétől lesz elérhető a Netflix kínálatában Alice Wu új filmje, a The Half of It, amibe az előzetes láttán azonnal szerelmesek vagyunk.

Történetének főhőse Ellie, a szerény, eminens diák, aki egy istenháta mögötti kisvárosban él. Azzal egészíti ki a zsebpénzét, hogy az osztálytársai helyett megírja a beadandó dolgozatokat, egy napon azonban másfajta feladatra béreli fel Paul. Az édes, de az érzéseit nehezen kifejező srác azt akarja, hogy Ellie segítsen neki szerelmeslevelekkel meghódítani a legnépszerűbb lányt a suliban. Amire egyikőjük sincs felkészülve, hogy kettejük, azaz Ellie és Paul között szokatlan barátság szövődik. Friss barátságuk pedig arra nincs felkészülve, hogy Ellie is beleszeret a kiszemelt lányba.

 

 

A vígjátéki és drámai elemeket egyaránt tartalmazó coming of age filmet a nyíltan leszbikus Alice Wu írta és rendezte. Wu 2004-es első játékfilmjével, a szintén leszbikus témájú Jó, rossz, meg ami közte van (Saving Face) című romantikus vígjátékával annak idején több közönségdíjat is elnyert Tajvantól San Franciscóig. A tajvani szülőktől már Amerikában született Wu a Microsoft szoftvermérnökeként dolgozott, mielőtt írásra és filmezésre adta a fejét. Bár 2004-es filméjében nem a saját életét dolgozza fel, de azt elismerte, hogy részben saját édesanyja alakját kívánta pozitív színben újraalkotni.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb