Hírek

Leszbikus párt dobott ki kocsijából egy homofób sofőr

Egy leszbikus pár éppen koncertre tartott az előre megrendelt fuvarral, amikor sofőrjük hirtelen megállította a kocsit, és rájuk parancsolt, hogy hagyják el a járművet.

 

Kristin és Jenn

 

Kristen Michele és barátnője, Jenn Mangan izgatottan várták a Zac Brown Band koncertet New Jersey-ben, ahová egy Uber sofőr vitte őket. Amikor azonban arcon csókolták egymást, a kormány mögött ülő nő kijelentette, hogy nem tűr ilyesfajta viselkedést az autójában – számol be róla a Pink News.

Az esetről Kristin felvételt is készített, melyen tisztán hallatszik, hogy sofőrjük azért kérte fel őket a távozásra, mert leszbikusok. A pár hiába érvelt azzal, hogy már kifizették a fuvar árát, a nő továbbra sem állt el döntésétől: „Ez az én autóm… Bármelyik fuvart visszautasíthatom, amelyiket csak akarom!”

Kristin belátta, hogy a videofelvételen ő is elvetette a sulykot szavaival, amiért elnézést is kért, de a sofőr, aki még a kamerát is ki akarta ütni utasa kezéből, nem bánta meg tettét.

 

 

„Köszönöm mindenkinek, aki most bebizonyította, hogy milyen csodálatos és támogató emberek élnek a földön. Elnézést kérek a nyelvezetért, amit a videóban hallhattatok. Bár a legtöbb ember megértette, miért mondtam azt, amit, ez mégsem teszi őket helyessé. Köszönöm a sok szeretetet és támogatást” – írta Kristin közösségi oldalán.

Miután a felvétel véget ért, a vita tovább folytatódott a pár és sofőrjük között. Ekkor kiderült, hogy a nő keresztény, és nem hisz az olyan kapcsolatokban, amely Kristin és Jenn között van.

„Egyszerűen nevetséges, hogy még mindig vannak ilyen emberek. Annyira dühös voltam, hogy valaki ennyire gonoszan viselkedik, és mindezt a vallási meggyőződésével magyarázza. Én abban hiszek, hogy Isten mindenkit szeret, nem számít, hogy kik vagyunk, vagy kit szeretünk. Ha valóban hiszel Istenben, akkor tudod, hogy a szerelem az szerelem”

– tette hozzá Kristin, amikor a vallásra terelődött a téma.

Az esetről természetesen az Uber vezetősége is tudomást szerzett. Szóvivőjük nyilatkozatában elmondta, hogy az Uber nem tolerálja a diszkrimináció semmiféle formáját, és felvették a kapcsolatot az említett sofőrrel. Amint megtudták, mi történt, eltávolították őt a rendszerükből. A jövőre nézve azt szeretnék, ha minden egyes alkalmazottjuk tanulna az esetből, és nem követné el ugyanezt a hibát, melynek eredményeként állását is elveszítheti.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés