Hírek

Leszbikus párra rontott egy nő a barcelonai metrón

Barcelona egyik metrójáratán homofób kirohanásnak és egyben veszekedésnek lehettek többen is tanúi, miután egy nő számon kért egy csókolózó leszbikus párt.

Carla Gallen spanyol művész osztotta meg a vitáról készült felvételt Twitter-oldalán. A bejegyzésben részletesen beszámolt a történtekről. Elmondása szerint párját és őt legalább tíz percig szidta a nő, anélkül, hogy bárkinek sikerült volna megállítania a kirohanást – írja a Gay Star News.

A támadó spanyolul szólal meg a felvételen, melyen nem elég, hogy a párt kezdi sértegetni, de saját testvérét is belevonta vitájukba.

 

Login on Twitter

Welcome back to Twitter. Sign in now to check your notifications, join the conversation and catch up on Tweets from the people you follow.

 

Undorodom tőletek. Van egy meleg testvérem, de ő sosem csókolózik előttem, mert tisztel engem. […] Ha azt akarjátok, hogy tiszteljelek titeket, akkor nektek is tisztelnetek kell engem.

Szinte senki nem avatkozott közbe és állította meg a szitkokat szóró nőt, aki babakocsiban ülő gyermekével utazott. Egy férfi mégis megpróbált békét teremteni az utasok között, és felhívta a nő figyelmét arra, hogy több tisztelettel kellene kifejeznie véleményét. Emellett, amikor az anyuka el akarta venni a telefont, mellyel a felvétel készült, erősen megragadva Carla párjának karját, egy idősebb muszlim nő próbált a pár védelmére kelni, de ezzel csak azt érte el, hogy ő is sértegetések célpontja lett.

Az áldozatok panaszt nyújtottak be a katalán rendőrségnél és egy, a homofóbia ellen alapított megfigyelőközpontnak – utóbbi már tájékoztatta is a gyűlölettel és diszkriminációval foglalkozó ügyészséget.

hirdetés
Previous post

Óvodások részére készült szivárványcsaládról szóló mese

Next post

Bayer Zsolt szerint a heteroszexuális férfi "szükségszerűen" homofób