Hírek

Leszbikus párra rontott egy nő a barcelonai metrón

Barcelona egyik metrójáratán homofób kirohanásnak és egyben veszekedésnek lehettek többen is tanúi, miután egy nő számon kért egy csókolózó leszbikus párt.

Carla Gallen spanyol művész osztotta meg a vitáról készült felvételt Twitter-oldalán. A bejegyzésben részletesen beszámolt a történtekről. Elmondása szerint párját és őt legalább tíz percig szidta a nő, anélkül, hogy bárkinek sikerült volna megállítania a kirohanást – írja a Gay Star News.

A támadó spanyolul szólal meg a felvételen, melyen nem elég, hogy a párt kezdi sértegetni, de saját testvérét is belevonta vitájukba.

 

https://twitter.com/carlunsky/status/1147477745397620737

 

Undorodom tőletek. Van egy meleg testvérem, de ő sosem csókolózik előttem, mert tisztel engem. […] Ha azt akarjátok, hogy tiszteljelek titeket, akkor nektek is tisztelnetek kell engem.

Szinte senki nem avatkozott közbe és állította meg a szitkokat szóró nőt, aki babakocsiban ülő gyermekével utazott. Egy férfi mégis megpróbált békét teremteni az utasok között, és felhívta a nő figyelmét arra, hogy több tisztelettel kellene kifejeznie véleményét. Emellett, amikor az anyuka el akarta venni a telefont, mellyel a felvétel készült, erősen megragadva Carla párjának karját, egy idősebb muszlim nő próbált a pár védelmére kelni, de ezzel csak azt érte el, hogy ő is sértegetések célpontja lett.

Az áldozatok panaszt nyújtottak be a katalán rendőrségnél és egy, a homofóbia ellen alapított megfigyelőközpontnak – utóbbi már tájékoztatta is a gyűlölettel és diszkriminációval foglalkozó ügyészséget.

Previous post

Óvodások részére készült szivárványcsaládról szóló mese

Next post

Bayer Zsolt szerint a heteroszexuális férfi "szükségszerűen" homofób