Kultúra

Leszbikus párokkal készült fotósorozat a mensturációs szexet övező tabu ellen

Nolwen Cifuentes, Los Angeles-i fotos meghökkenő fotósorozattal próbálje lerombolni a menstruáció alatti szexuális életet övező tabukat.

 

A 30 éves Cifuentes fotósorozatán leszbikus nőket láthatunk a szex utáni pillanatokban. Ám van egy csavar: a nők a menstruáció alatt szexeltek.

 

 

A művész – Aki a Pink News-nak adott interjút – elmondása szerint egy baráti beszélgetésen döbbent rá, hogy barátai mennyire undorodnak a menstruációs szextől. Az emiatt érzett düh inspriálta végül a sorozat elkészítéséhez, mellyel egyben szexualitását is ki akarja fejezni.

 

 

Cifuentes szerint alapvetően a menstruációt önmagában is tabuként kezeljük, olyannyira, hogy sok nő máig zavarba jön, ha tampont kell vásárolni. Ezekután pedig nem csoda, hogy a menstruáció alatti szex mind a heteroszexuálisoknál, mind az LMBTQ-embereknél elképzelhetetlen dolog. Ám a fényképép szerint ezen változtatni kellene és felnyitni az emberek szemét, hogy a szex menstruáció alatt is normális dolog, sőt, sok nő jobban is kívánja azt a kérdéses időszak alatt megnövekedett ösztrogén szint miatt.

 

 

Nolwen Cifuentes fotója

Forrás: Pink News

Previous post

Románia: A meleg családokat ugyanazok a jogok illetik, mint a heterókat

Next post

Svájcban illegálissá vált a homofóbia és transzfóbia