Kultúra

A leszbikus énekesnő szakításából született a varázslatos dal

A Laura Pergolizzi néven született amerikai énekesnő csupán a monogramját használja művésznévként. Szólókarrierje mellett LP dalszerzőként olyan előadók számára írt dalokat, mint Cher, Rihanna, a Backstreet Boys vagy Christina Aguilera.

 

A jellegzetes, delejes hangú LP eddig négy albumot adott ki, a tavalyi év végén megjelent Lost on You érdekes módon Európában sokkal nagyobb sikert ért el, mint otthon. Olasz- és Lengyelországban is arany-, Franciaországban pedig platinalemez lett belőle, és itthon is a slágerlisták élmezőnyéig jutott. A varázslatos hangulatú címadó dal egykori barátnőjével, Tamzin Brownnal történt szakítását dolgozza fel.

“Amikor megírtam ezt a dalt, már egy éve szakítottunk. Olyan volt, mintha lassan megfulladnék. Mindig úgy kezdtem egy új kapcsolatba, hogy azt reméltem, ez majd örökké tart. Azt hiszem, a legtöbbünkkel így van ez. Aztán eljön az a félelmetes pillanat, amikor szembe kell nézni azzal, hogy ez a kapcsolat mégsem működik.”

 

LP – Lost On You [Official Video]

New album ‘Heart To Mouth” is out now: https://lp.lnk.to/HeartToMouthID Heart To Mouth Tour: https://lpmusic.lnk.to/Touryc Lost On You: http://smarturl.it/Lo…

 

Dalszerzőként az elmúlt 10 évben sorra írta másoknak a számokat Chertől Rihannáig. 2006-ban és 2009-ben is aláírt egy lemezszerződést, de végül nem adták ki a lemezét. Ekkor úgy hitte, énekesi karrierjének ennyi volt, innentől csak másoknak ír majd dalokat. Amikor egy barátjával meghívták, hogy szerezzenek egy számot Rihannának, pár óra alatt elkészültek vele.

“Minden művész szeretne hatni a hallgatóságra. Ilyen dalt írni azonban nagyon ijesztő, ha közben egy idegenekkel teli stúdióban vagy és valamit adni akarsz a szívedből.”

 

 

2012 óta vannak együtt párjával, Lauren Ruth Ward énekesnővel, és van egy cuki brüsszeli griffonjuk, aki az Orson névre hallgat. Aki pedig élőben is szeretné látni-hallani, annak jó hír, hogy LP épp turnézik. A turné európai állomásain hozzánk legközelebb Ausztriában és Csehországban jár majd, pontos időpontok és helyszínek a hivatalos oldalon.

 

LP – Other People [Official Music Video]

New album ‘Heart To Mouth” is out now: https://lp.lnk.to/HeartToMouthID ———————————- Website: http://iamlp.com Facebook: http://faceboo…

 

A post shared by LP (@iamlpofficial) on

A post shared by LP (@iamlpofficial) on

A post shared by LP (@iamlpofficial) on

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb