Kultúra

Leszbikus dráma, kissé régimódi ízzel

A Transit Girls című sorozat első epizódja november 7-én kerül adásba a japán Fuji TV-ben, de a plakátokat máris többen kritizálták. 

Fuji-TV

A drámai sorozat 18 és 21 éves főhősnői úgy ismerkednek össze, hogy a szüleik összeházasodnak egymással: a mostohatestvérek először nem kedvelik egymást túlságosan, azonban később egymásba szeretnek. A karaktereket két fiatal, csaknem kezdő színésznő, Sairi Itoh és Yui Sakuma játsszák.

Habár örvendetes tény, hogy egy japán tévéadó leszbikus szereplőket helyez egyik sorozata középpontjába, vannak, akik szerint az első reklámanyagok kissé elavult képet adnak az azonos nemű párokról. Maki Muraki, az LMBT emberek munkahelyi egyenlőségéért harcoló Nijiro Diversity nevű szervezet elnöke elmondta: „Eléggé avítt elképzelés, hogy egy leszbikus párról szóló sorozatot két, az ágyban összebújó lánnyal reklámozzunk, és odaírjuk mellé, hogy ’tiltott’. Nem csak a szexről szól az életünk. Sok más problémánk is van az életben, például a munkában.”

Miután a nagyközönség általában eleve csak annyit fog fel az LMBT közösség létezéséből, hogy ők szexualitásukat tekintve különböznek a többségtől, és közben nem látják a címkék mögött az embereket, ezért valóban káros lehet, ha a szexualitásukra redukálnak egy olyan embercsoportot, amely rendszeres diszkriminációnak van kitéve sok más területen is.

   

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin