Hírek

Leszbikus csókkal tiltakoztak a homofób prédikátor ellen

Több leszbikus pár is szerelmes csókkal tiltakozott egy homofób prédikátor ellen egy új-zélandi pride felvonuláson.

 

Részlet a felvételből.

 

Phillip Blair egy abortusz-ellenes és egyben homofób amerikai prédikátor, aki emellett egy vallásos szervezetet vezet, amely célja, hogy eljuttassák „Jézus fényét” a világ legsötétebb helyeire.

A tavalyi évben, 2019-ben is sikerült felhívnia magára a figyelmet, amikor egy videófelvételen kiabált egy kerekesszékes férfia, és azt mondta neki, hogy túlságosan el van keseredve ahhoz, hogy valaha is meggyógyuljon. Gyakran osztja meg szexista és feminista-ellenes nézeteit is. Februárban például ezt írta a közösségi oldalára:

„Jehova: férfi hatalom. Az Úr Jézus Krisztus: férfi hatalom. Férj, az otthon vezetője: férfi hatalom. A Biblia tisztán állítja, hogy az otthon vezetése a férj feladata. Bármely más elképzelés lázadásként értendő Isten terve ellen. A feminizmus nem fog titeket boldoggá tenni, és ez valójában egy a rendetlenség és káosz által létrehozott megtévesztés”

– idézte a Pink News.

Blair legutóbb egy új-zélandi pride felvonuláson vett részt, hogy megossza gondolatait az emberekkel. Jelenléte azonban nem okozott felhőtlen örömet a felvonulók körében.

Amikor Blair a pride-on készített felvételt jellemezte a szervezet honlapján, azt írta, hogy azért vett részt a felvonuláson, hogy tiltakozzon a bűn és a lázadás ünneplése ellen.

Miközben a következőket kiabálta: „a bujálkodást ünneplitek, a sötétség megérkezett a földünkre, […] bűnbánatot kell mutatnotok, különben el fogtok pusztulni” több leszbikus pár is úgy döntött, hogy csókjukkal fogják izgalmasabbá tenni a felvételt.

 

Részlet a felvételből.

 

Blair később úgy írta le a csókokat, mint nagyon rossz és szerencsétlen szexuális cselekedetek.

Olyan is akadt, aki maga ment oda a homofób prédikátorhoz a felvonulók közül, hogy elbeszélgethessen vele.

„Hallottam, hogy korábban arról beszélt, a mi közösségünk körében magasabb a depresszió és az öngyilkosság aránya. Ez így van! A közösségünkben valóban magasabb a depresszió és az öngyilkosság aránya, maga szerint az ilyen cselekedetek, mint az öné, hozzájárulnak ehhez? Érti, hogy mennyire káros, amit művel?”

Erre Blair azt mondta, hogy Jézus elhozhatná a békét és a szükséges változást az LMBTQ-közösségnek.

„Ez nem tűnik elég békésnek? Ez a hely, ahol annyi szeretet és elfogadás van, nem elég békés önnek? Az jó dolog, hogy ennyire szenvedélyes valami iránt, de ha hallani akarnánk önt, akkor megkeresnénk, és nem hiszem, hogy joga van itt lenni, és ennyire hangosnak és megfélemlítőnek lenni.”

Meglepő módon a felvételeken csókolózó pároknak sikerült elérniük, hogy még saját szervezetének tagjai is felelősségre vonják Blairt.

„Egy maréknyi ember volt arra kíváncsi, vajon miért osztok meg képeket csókolózó nőkről. A válasz az, hogy én semmi ilyet nem tettem. Több új cikket is megosztottam az oldalon. Cikkeket a leszbikus nőkről, akik a prédikációm alatt csókolóztak. De nem én döntök arról, hogy milyen képeket válasszanak az újságírók a cikkek illusztrációjához.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb