Hírek

Leszbikus anyósai miatt nem fogadta el a Fehér Ház meghívását egy baseball játékos

A Washington Nationals baseballcsapat legutóbbi győzelme után meghívást kapott a Fehér Házba, ám az egyik játékos családjára való tekintettel visszautasította a lehetőséget.

 

Sean Doolittle

 

A Washington Nationals a 2019-es World Series során szerezte meg a bajnoki címet, miután legyőzte a Houston Astros csapatát. Ennek tiszteletére érkezett a meghívás Donald Trumptól, amit Sean Doolittle visszautasított és nem csatlakozott csapatához, amikor az látogatást tett a Fehér Házban. Ő és felesége ugyanis határozottan kiállnak az elfogadás mellett, és természetesen Doolittle szerelme két édesanyja mellett is ki akart állni döntésével – írja az Advocate.

A közelmúltban találkozhattunk már egy hasonló esettel, amikor a leszbikus Világkupa bajnok, Megan Rapinoe utasított vissza egy Fehér Házbeli látogatást, mivel egyáltalán nem ért egyet az USA elnökének politikai döntéseivel. Doolittle Rapinoe-hoz hasonlóan így akarta kifejezni véleményét Trump nézeteiről.

„A feleségem és én kiállunk az elfogadásért, és dolgoztunk már együtt menekültekkel is, akik a lehető legborzalmasabb országokból érkeztek. Emellett szeretném döntésemmel támogatni az anyósaimat. Szerintem ez egy nagyon fontos része annak, ha valakinek a ’szövetségesei’ vagyunk, és én nem szeretnék nekik hátat fordítani”

– nyilatkozta döntéséről Doolittle.

Kezdetben nehéz volt számára megtenni ezt a lépést, hiszen szerette volna támogatni a baseballcsapatot. Végül azonban annak ellenére is, hogy a közösségi médián sok üzenetet kapott, amely szerint tisztelnie kellene a Fehér Házat és az elnököt, nem tágított és hű maradt álláspontjához.

„A nap végén, akármennyire is ott szerettem volna lenni a csapatomnak és osztozni velük ezen az élményen, egyszerűen képtelen voltam megtenni.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb