Hírek

Leszbikus anyósai miatt nem fogadta el a Fehér Ház meghívását egy baseball játékos

A Washington Nationals baseballcsapat legutóbbi győzelme után meghívást kapott a Fehér Házba, ám az egyik játékos családjára való tekintettel visszautasította a lehetőséget.

 

Sean Doolittle

 

A Washington Nationals a 2019-es World Series során szerezte meg a bajnoki címet, miután legyőzte a Houston Astros csapatát. Ennek tiszteletére érkezett a meghívás Donald Trumptól, amit Sean Doolittle visszautasított és nem csatlakozott csapatához, amikor az látogatást tett a Fehér Házban. Ő és felesége ugyanis határozottan kiállnak az elfogadás mellett, és természetesen Doolittle szerelme két édesanyja mellett is ki akart állni döntésével – írja az Advocate.

A közelmúltban találkozhattunk már egy hasonló esettel, amikor a leszbikus Világkupa bajnok, Megan Rapinoe utasított vissza egy Fehér Házbeli látogatást, mivel egyáltalán nem ért egyet az USA elnökének politikai döntéseivel. Doolittle Rapinoe-hoz hasonlóan így akarta kifejezni véleményét Trump nézeteiről.

„A feleségem és én kiállunk az elfogadásért, és dolgoztunk már együtt menekültekkel is, akik a lehető legborzalmasabb országokból érkeztek. Emellett szeretném döntésemmel támogatni az anyósaimat. Szerintem ez egy nagyon fontos része annak, ha valakinek a ’szövetségesei’ vagyunk, és én nem szeretnék nekik hátat fordítani”

– nyilatkozta döntéséről Doolittle.

Kezdetben nehéz volt számára megtenni ezt a lépést, hiszen szerette volna támogatni a baseballcsapatot. Végül azonban annak ellenére is, hogy a közösségi médián sok üzenetet kapott, amely szerint tisztelnie kellene a Fehér Házat és az elnököt, nem tágított és hű maradt álláspontjához.

„A nap végén, akármennyire is ott szerettem volna lenni a csapatomnak és osztozni velük ezen az élményen, egyszerűen képtelen voltam megtenni.”

 

 

Previous post

Minden második indiai elutasítana egy LMBTQ személytől kapott szervet

Next post

Azonos nemű párok is összeházasodhatnak egy gyerekeknek szánt keresztény applikációban