Hírek

Lengyelország harmada hivatalosan is „LMBT mentes zónává” vált

Dacára annak, hogy az Európai Parlament tavaly decemberben elítélte Lengyelország úgynevezett „LMBT mentes zónáit”, egyre több helyi önkormányzat csatlakozik a kezdeményezéshez, amellyel kinyílvánítják, hogy az ő településük mentes az LMBTQ-közösség ideológiájától.

2019 júliusában a jobboldali Gazeta Polska kezdett osztogatni matricákat olvasóinak, az újság ugyanis úgy gondolta, az LMBTQ-mozgalom fenyegeti Lengyelország identitását és a lengyel nemzetet.

 

 

Idén februárig közel 100 térség csatlakozott a kezdeményezéshez, vállalva azt is, hogy nem támogatnak olyan nonprofit szervezeteket, amelyek LMBTQ-ügyeket is felkarolnak. E számláló három hónappal ezelőtt még körülbelül 80-nál járt, azonban mint a „Gyűlölet Atlaszán” is látható, számuk tovább szaporodott, különösen Lengyelország keleti régióiban.

 

 

A növekedésnek köszönhetően mára az ország területének körülbelül harmada számít „LMBT mentes zónának” és az Európai Parlament felszólítása ellenére a kormány és az ultrakonzervatív-jobboldali Jog és Igazságosság Pártja nem hajlandó semmit tenni annak érdekében, hogy e homofób tendenciát megállítsa.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin