Hírek

Lemondta a pap a heteró esküvőt, mert a menyasszony támogatja az azonos nemű párok házasságát

 

Az eredeti tervek szerint az ausztráliai Ballarat városka Ebenezer St John’s templomában mondta volna ki az igent a 26 éves menyasszony és vőlegénye. Igen ám, az országban zajló népszavazási kampányban a hölgy a Facebookon támogatásáról biztosította a házassági egyenlőséget az alábbi szöveggel:

“Tudom, hogy ez olyasmi, amivel nem fog mindenki egyetérteni, és ez rendben is van, de támogatom ezt a kezdeményezést.”

A The Sydney Morning Herald tudósítása szerint a helyi presbiteriánus lelkész, Steven North pár nappal később magához rendelte az ifjú párt és közölte, nem fogja összeadni őket, és nem is tarthatják a ceremóniát a helyi templomban. A menyasszonynak levelet is küldött, amiben kifejti, a Facebook poszt láttán “levonta a megfelelő következtetéseket” a pár esküvőjét illetően.

“A házassági előtti felkészítésen, amin részt vett, valamint a prédikációk során bizonyára világosság vált ön előtt, hogy az azonos nemű párok házasságát ellenzi mind Jézus Krisztus tanítása, a Biblia, egyházunk és én magam is. Ezek a nézetkülönbségek gyakorlati következményekkel járnak az önök tervezett esküvőjét érintően.”

 

Steven North lelkész

 

A pár nem akart a nyilvánosság elé állni, az egyház pedig nem kívánta az ügyet kommentálni. Az ausztrál presbiteriánus egyház hivatalosan is a népszavazási kampányban az ellenzők pártján áll.

“Számos befolyásos hang próbálja lerombolni azt, amit az Úr szentnek rendelt. Ilyenkor az egyház nem maradhat néma” – mondta el John Wilson lelkész, aki szerint azért hasonló eset még nem fordult elő.

A pár már kiküldte a meghívókat az esküvőre, de találtak egy világi helyszínt a ceremóniára, amit egy visszavonult lelkész volt vezetni. Az elutasításról szóló levélre válaszolva közölték, hogy többé nem vesznek részt a templom istentiszteletein, és a döntést az egész egyházra nézve szégyenletesnek tartják.

Az Ausztráliában zajló népszavazásról itt írtunk bővebben.

 

Previous post

Heteró férfi női ruhában – Ismerkedés a crossdressinggel

Next post

„A magyar egyházakban és keresztény körökben a meleg ember űrlény-kategória”