Hírek

Lemondott a meleg szexbotrányba keveredő román ortodox püspök

Hatalmas botrányba keveredett pár héttel ezelőtt Corneliu Barladeanu, Huși 51 esztendős román ortodox püspöke. Napvilágra került ugyanis egy videófelvétel, amelyben az egyházi méltóság egyik diákjával épp szexuális kapcsolatba lép. Egy 17 éves, fiú diákjával.

Corneliu Barladeanu

A férfi először tagadta az ellene felhozott vádat, de egy kétnapos úgynevezett Szent Szinódus után a román ortodoxok vezetősége közleményt adott ki, amely szerint “az egyház békéje és java érdekében” a püspök lemond hivataláról és visszavonul, hogy élete hátralévő részében szerzetesként éljen. Hozzáteszik azt is, hogy amennyiben nővel kapták volna rajta, a következmények ugyanezek lennének.

A helyzet további pikantériáját adja, hogy Barladeanu az egyház ultrakonzervatív szárnyához tartozik és 2001-ben aktívan részt vett a kampányban, amely megakadályozta volna a homoszexualitás dekriminalizálását.

Az aktus első percei, amely derékba törte a férfi egyházi karrierjét, az internetre is felkerültek és egy elhomályosított verzióját mi is közöljük:

 

hirdetés
Previous post

Visszavenné a meleg szót a melegektől egy ausztrál politikus

Next post

Fotósorozat - Így kérték meg Velencében az egykori olimpikon kezét