Hírek

Lemondott az amerikai képviselőnő, miután kiderült viszonya a női beosztottjával

Lemondott Katie Hill, a kaliforniai 25-ös körzet demokrata párti képviselője, aki ellen vizsgálatot folytat a képviselőház etikai bizottsága, mert állítólag szexuális kapcsolata volt egy beosztottjával – írta az MTI és az Index a Politico lapra hivatkozva.

A képviselőnő vasárnap este jelentette be lemondását Twitteren.oldalán. “Megtört szívvel jelentem be lemondásomat a kongresszusból. Ez a legkeményebb dolog, amit valaha is meg kellett tennem, de úgy hiszem, ez a legjobb, amit a választóimért, a közösségemért és az országunkért tehetek” – fogalmazott. Lemondó levelében többek között bocsánatot kért az elkövetett hibákért.

 

 

Hill ellen azért indított vizsgálatot a képviselőház etikai bizottsága, mert állítólag szexuális kapcsolata volt egy beosztottjával, ami az amerikai törvényhozás szabályzatát sérti. A vád szerint Hillnek jogi igazgatójával, Graham Kellyvel volt viszonya. A közismerten biszexuális politikusnő ezt tagadja, viszont még a múlt héten elismerte, hogy viszonya volt kampánystábja egy női tagjával, és ezért bocsánatot is kért.

Tisztában vagyok azzal, hogy még egy közös megegyezésen alapuló kapcsolat is helytelen, ha főnök és beosztottja között alakul ki, és én mégis hagytam ezt megtörténni a legjobb belátásom ellenére is” – írta a választóinak címzett levelében.

 

Katie Hill | Fotó: Politico

 

A képviselőnő döntésének körülményeit ismerő források szerint lemondását részben az indokolta, hogy így próbált véget vetni a sajtóban megjelenő megalázó és lejárató cikkeknek.

A 32 éves képviselőnőről, akit tavaly ősszel választottak be a kongresszusba, a múlt héten a brit Daily Mail közölt leszbikus intim fotókat, amelyeket az amerikai sajtó is átvett. A lap szerint a politikusnő két évvel ezelőtt kezdett viszonyt 22 éves munkatársnőjével – kampányának egyik tagjával – és a kapcsolatba eleinte bevonták Hill férjét is. A képviselőnő a fotók nyilvánosságra kerülését válófélben lévő férje személyes bosszújával magyarázta.

Sajnálom, hogy a válásom nagyon személyes ügyét kiteregették a nyilvánosság előtt, azzal a hamis váddal együtt, miszerint viszonyom lett volna egyik kongresszusi beosztottammal, ezt nyilvánosan is visszautasítottam, de tevékenyen és teljes körűen együttműködöm az etikai bizottsággal” – fűzte hozzá Hill.

A Képviselőház demokrata párti elnöke, Nancy Pelosi üdvözölte a képviselőnő döntését.

 

Previous post

Csecsenföldi rendőrnek coming outolt egy riporter

Next post

Törli a női nem jelképét menstruációs termékeiről az Always