Színes

Lemondott a címéről a Mr Gay World győztese

A tavalyi év utolsó napjaiban közölték a Mr Gay World szervezői, hogy a képzeletbeli koronát a 2021-es verseny második helyezettje, a fülöp-szigeteki Joel Rey Carcasona viseli a továbbiakban. Ennek oka, hogy az eredeti győztes, a dél-afrikai Louw Breytenbach lemondott a címéről.

Miután tavaly októberben megnyerte a versenyt, a szervezők elküldték neki aláírásra azt a szerződést, amely a jövőbeni együttműködésüket szabályozza. Breytenbach azonban jelezte, hogy a szerződés irreális követelményeket tartalmaz, és miután a szervezők érdemben nem reagáltak a jelzéseire, megtagadta az aláírást.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Louw Breytenbach (@louwbreytenbach02) által megosztott bejegyzés

 

A szerződés szerint ugyanis a Mr Gay World vált volna a kizárólagos ügynökévé, aki felelős a fellépéseiért és a szerepléseiért, és az ebből befolyó anyagi haszon is őket illeti. Csakhogy Breytenbach saját jogán már a verseny előtt is tévés műsorvezető volt, és a területen saját ügynöke segítette.

“Nincs szükségem arra, hogy bármilyen tévés lehetőségemet is menedzseljék. Az én javaslatom az volt, hogy kizárólag a szépségversenyhez és a Mr Gay Worldként betöltött szerepemhez kapcsolódóan menedzseljenek” – mondta a The Citizen napilapnak még december elején.

Elmondása szerint a végleges szerződésben már nem volt szó arról, hogy mi történik a befolyt összegekkel, ellenben bekerült egy 5000 eurós kötbér, amit neki kellene megfizetnie, ha bármilyen okból elhagyná a verseny szervezőit.

“Ez a kötbér jogellenes. Mi van, ha ők szegik meg a szerződést, akkor is ki kell fizetnem a kötbért? Ennek semmi értelme.”

 

Breytenbachot leginkább az aggasztotta, hogy a szervezet működése nem átlátható, és nem hajlandóak elárulni, hogyan használják fel az alapítványuk számára gyűjtött pénzeket.

“Úgy gondolom, jogom van tudni, hogy mi történik a pénzzel, amelyet Mr Gay Worldként a szervezet számára gyűjtöttem. Kinek származik haszna ezekből a szponzorációkból?”

 

Breytenbach azt is hozzáteszi, hogy amikor a cím birtokosaként Namíbiába utazott, hogy ő vezesse a helyi pride felvonulást, semmiféle hozzájárulást nem kapott az útiköltségeihez a Mr Gay World szervezőitől. Egy felszólítást azonban igen: a verseny ügyvédei azt követelték, hogy a közösségi médiában közzétett posztjaiban használja a Mr Gay World hashtaget.

A számos felmerült probléma rendezése érdekében hiába próbált egyeztetni, a szervezők nem voltak hajlandóak találkozni vele, így végül inkább lemondott a címéről. A verseny szervezői visszautasítják Breytenbach vádjait és jogi lépéseket fontolgatnak.

 

 

A dél-afrikai versenyző a Mr Gay World 2021 győztese

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb