Hírek

Lemondatták a képviselőt, mert részt vett egy meleg pár esküvőjén

Lemondásra kényszerült egy izraeli ultraortodox parlamenti képviselő, miután össztűz alá került pártja és egyháza vezetői részéről.

Yigal Guetta hétfőn még mesélt büszkén egy interjúban arról, hogy nemrég jelen volt meleg unokaöccse esküvőjén. Több ortodox rabbi erre már másnap nyílt levelet fogalmazott meg, amelyben kijelentették: Guette esküvői jelenléte “a mennyország nyilvános meggyalázása” volt és pártjától, a Shas-tól követelték az azonnali lemondatást és kiléptetést.

Yigal Guetta

A képviselő szerda reggel be is adta lemondását, majd egy interjúban igyekezett csillapítani a vallásos kedélyeket: “Mielőtt elindultunk volna az esküvőre, tudattam a gyerekeimmel, hogy kizárólag azért megyünk, mert a nővérem fiáról van szó, akit ez boldoggá tenne. Emlékeztetettem őket, hogy a Tóra szerint ez a kapcsolat tiltott és természetellenes.

Egy rádiónak adott interjúban még saját lánya is kiállt apja mellett és büszke volt rá, amiért részt vett a mennyegzőn. A politikus párttársai azonban kevésbé vannak elragadtatva: “Guetta megsértette az egyház törvényeit. Nincs az a szituáció, amelyben egy ilyen eseményen való részvétel megengedett lenne” – jelentette ki Yitzhak Vaknin, a Sash párt egy másik képviselője.

Bár Guetta különösebb ellenállás nélkül lemondott, tettéért azóta sem kért bocsánatot.

hirdetés
Previous post

Tragikus szerelem a múltból: A meleg király és a testőr

Next post

Ha nem kopogsz, mielőtt benyitsz, csak egy betörő vagy