Hírek

Lemaradva saját földrésze mögött – Jamaica még mindig nagyon homofób

Jamaica továbbra is az élvonalban van, ha a világ homofób országait vesszük szemügyre, ahol az LMBTQ-közösségnek rendszerszintű diszkriminációval és gyakori erőszakkal kell szembenéznie. A legújabb közvélemény-kutatások pedig megmutatták, hogy a közeljövőben sem lehet sok változásra számítani.

Egy jamaicai LMBTQ szervezet, a Jamaica Forum for Lesbians, All Sexuals and Gays (J-FLAG) kutatásának köszönhetően fény derült rá, hogy a lakosság közel 7-30 százaléka vallja magát az LMBTQ-közösség tagjának, de 97%-uk például továbbra sem viszonyul elfogadóan a transzneműekhez – számol be a GayStarNews.

 

Jamaica a Közép-Amerika térképen

 

Az elmúlt pár év során egy kisebbfajta fejlődést figyelhettünk meg az LMBTQ-közösség helyzetét illetően. Úgy gondolom, tiszteletet és toleranciát kaphatnak, de továbbra is nagyon messze vagyunk attól a ponttól, ahová el szeretnénk jutni” – nyilatkozta Jaevion Nelson, a J-FLAG ügyvezető igazgatója.

Igaz, hogy még a mai napig sok megkülönböztetés és atrocitás éri az LMBTQ-közösséget az országban, de a J-FLAG felmérése alapján a munkaadók 68%-a és a politikusok 88%-a jelentené a rendőrségnél, ha tudomása lenne egy LMBTQ-ellenes támadásról. Viszont őket leszámítva a társadalom csupán 34%-a cselekedne hasonlóképpen.

Az emberek még mindig félnek utcára menni a homofóbia miatt, és a legtöbben inkább taxival közlekednek, ha lehetőségük van rá. A diszkrimináció még most is eléri őket a munkahelyeiken, a templomokban, az iskolákban és általánosságban a közösségi területeken. Arról nem is beszélve, hogy a meleg férfiak közötti szexuális kapcsolat továbbra is illegálisnak számít Jamaicában.

Previous post

Megújult formában várnak az Atlasz Sportegyesület úszásórái

Next post

Ahol megrészegülsz a reggelidtől - 10 Sixty Six