Hírek

Lelőttek egy transz nőt, miután a McDonald’s női mosdóját használta

Halálos lövést kapott Neulisa Luciano Ruiz-t hétfő hajnalban a Puerto Rico északi partvidékén található Toa Baja városban. A támadás néhány órával azt követően érte, hogy a transz hölgy használatba vette a helyi McDonald’s női mosdóját.

A rendőrség már nyomoz az elkövetők után. Feltételezik, hogy egy, a közösségi médiába feltöltött videón támadói hangja hallható, ahogy nevetség tárgyává igyekeznek tenni és fenyegetik. “Biztos lehetsz benne, hogy utána megyek és lelövöm” – hallható az angol nyelvű felvételen, Ruizra nem nőként, hanem férfiként utalnak.

 

Puerto Rico a Karib-tenger térképén

 

Helyi LMBTQ-aktivisták arra kérik a rendőrséget, hogy a gyilkosságot gyűlöletbűncselekményként kezeljék. Pedro Julio Serrano szerint a felvétel is egyértelművé teszi, hogy Ruiz azért vált gyilkosai céltáblájáva, mert transz volt és transz nőként nem a férfi, hanem a női mosdót vette igényébe. A stílus alapján, ahogy beszéltek róla, nyilvánvaló, hogy emiatt akarták kioltani az életét.

Serrano egyben a konzervatív politikai csoportokat is ostorozta, amelyek véleménye szerint hisztériát keltenek az Egyesült Államokhoz tartozó szigeten a transz közösség mosdóhasználati követelései miatt.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb