Egészség

Lelki Segítő Képzés indul ősszel a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálatnál

2019 őszén is elindítja telefonos és chat operátor képzését a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat. A képzés során a résztvevők önismereti-, kommunikációs-, és empátiás fejlesztést, valamint elméleti oktatást is kapnak. A képzés helyszíne Budapest, és a képzési alkalmakon személyesen kell jelen lenni.

Mit csinál a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat?
Az anonim szolgálat minden nap (hétvégén és ünnepnapokon is) fogad hívásokat, elsősorban LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális) témájú kérdésekben. Évente több mint 3000 hívás, nem csak LMBTQI emberektől, de a helyzetet nehezen feldolgozó szülőktől, családtagoktól is.

 

 

Mi az a lelki segítő képzés?
Az önkéntes operátorok szakemberek által vezetett képzéseken vesznek részt, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon és az etikai szabályokat betartva tudjanak segítséget nyújtani. A telefonos ügyelői képzés minden év őszén indul. A képzésről bővebb információ a Lelkisegély oldalán található.

Milyen hosszú a képzés?
A 160 órás képzés októbertől júniusig havi 1-3 hétvégi napot igényel.
A kurzus elméleti része húsz hétvégi napot, míg a gyakorlati része választható napokon átlagosan heti egy esti alkalmat jelent. Fél év operátori gyakorlat után vehető fel a chat modul.

Mennyibe kerül a részvétel?
A képzés ingyenes, de a tanfolyamot elvégzőktől legalább egy évnyi önkéntes munkára számítanak a szervezők, ami körülbelül heti egy estés elfoglaltságot jelent.

Hogyan lehet jelentkezni?

Ha jelentkezni szeretnél:

VAGY

  • írj magadról egy rövid bemutatkozást
  • írd meg, miért szeretnél lelki segítőként dolgozni
  • írj le egy számodra jelentős problémát vagy konfliktust az életedből, és hogy hogyan oldottad meg!
  • írd meg telefonos elérhetőségedet is, hogy egyeztethessük majd a személyes beszélgetés időpontját, ugyanis a felvételt személyes beszélgetés előzi meg.

Leveled az operatorkepzes@hatter.hu e-mail címre várják.

Jelentkezési határidő 2019. szeptember 10.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb