Hírek

Lelkes támogatója az átnevelő terápiáknak Trump tanácsadója

Donald Trump újraválasztási kampányának tagja és az elnök személyes tanácsadója, Jenna Ellis Twitteren osztott meg egy bejegyzést, amely az LMBTQ-embereknek szánt átnevelő terápiák (tehát a szexuális orientációjuk, vagy nemi identitásuk megváltoztatását célzó eljárások) létjogosultságát hangsúlyozza.

A Paul Dirks lelkész által írt cikk apropója, hogy a kanadai szenátus előtt van egy törvénytervezet, amely betiltaná az észak-amerikai országban a tudományosan megalapozatlan, ám elszenvedőinek súlyos és hosszútávú fizikai és mentális sérülést okozó terápiákat.

 

Jenna Ellis és Donald Trump

 

Dirks bizarr és megalapozatlan állítása szerint az aktivisták azért akarják betiltatni a terápiákat, hogy több forrás jusson a transz embereknek szánt kíséleti gyógyszerkúrákra és műtétekre. A cikk emellett azt a hamis elméletet is felidézi, miszerint a melegek a diszfunkcionális családi háttér és gyerekkori szexuális bántalmazás átélése miatt válnak meleggé.

A cikk létezése önmagában szomorú, ám még aggasztóbb, hogy mindezt az Amerikai Egyesült Államok elnökének egyik közvetlen tanácsadója osztotta tovább közösségi oldalán – amelyet 200 ezren követnek.

 

Jenna Ellis Twitter-bejegyzése

 

Jenna Ellisnek a múltban is számos felháborító megnyilvánulása volt. Véleménye szerint a meleg és biszexuális férfiak körébben az átlagnál magasabb HIV-fertőzési arány “Isten erkölcsi törvényének” köszönhető, transzneműen lenni pedig egyszerűen “biológiailag helytelen.” De megvan a véleménye az 1969-es Stonewall-lázadásról is, ami “a bűn ünneplése volt.

Egy 2017 júliusi Facebook-posztban arra hívta fel követői figyelmét, hogy konzervatív emberként félre kell tenniük személyes pozitív érzéseiket az LMBTQ-közösség egyes tagjai iránt és helyette Isten ítéletére kell összpontosítaniuk. “Legyenek a homoszexuálisok akármilyen kedvesek, bölcsek, félreértettek, vagy akár gonoszak, nem ez a lényeg – a lényeg Isten igazsága. A bán mindig bűn marad, még ha kedves emberek követik is el.

De az se tetszett neki, amikor JJ Abrams pedzegette, hogy a soron következő Star Wars filmben meleg karakter is felbukkanhat: “És keresztény miért nem? Vagy muszlim? Vagy pedofil? Vagy reprezentációja bármi más szubkultúrának, hitnek, életstílusnak?

 

Previous post

Elmarad az idei Budapest Pride Felvonulás

Next post

Először indul jelöltként transznemű nő román választáson