Életmód

Legyél Te is a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat önkéntese!

2020 őszén is elindítja telefonos és chat operátor képzését a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat. A képzés során a résztvevők önismereti-, kommunikációs-, és empátiás fejlesztést, valamint elméleti oktatást is kapnak. A járványhelyzettől függően a képzés budapesti helyszínen személyesen vagy online zajlik kiscsoportos formában.

Mit csinál a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat?

Az anonim szolgálat minden nap (hétvégén és ünnepnapokon is) fogad hívásokat, elsősorban LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális) témájú kérdésekben. Évente több, mint 3000 hívást fogadnak  LMBTQI emberektől, a helyzetet nehezen feldolgozó szülőktől, családtagoktól, és nem LMBTQI emberektől is, akiknek lelki segítségnyújtásra van szüksége.

Mi az a lelki segítő képzés?

Az önkéntes operátorok szakemberek által vezetett képzéseken vesznek részt, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon és az etikai szabályokat betartva tudjanak segítséget nyújtani. A telefonos ügyelői képzés minden év őszén elindul. A képzésről bővebb információ a Lelkisegély oldalán található.

 

 

Milyen hosszú a képzés?

A 180 órás képzés októbertől júniusig havi 3-4 hétvégi napot igényel. Fél év operátori gyakorlat után vehető fel a chat modul.

Mennyibe kerül a részvétel?

A képzés ingyenes, de a tanfolyamot elvégzőktől legalább egy évnyi önkéntes munka elvárt, ami körülbelül heti egy estés elfoglaltságot jelent.

Ki jelentkezhet a képzésre?

Minden 18 évet betöltött személy, aki kedvet érez ehhez a munkához.

Hogyan lehet jelentkezni?

Ha jelentkezni szeretnél:

VAGY

  • írj magadról egy rövid bemutatkozást,
  • írd meg, miért szeretnél lelki segítőként dolgozni,
  • írj le egy számodra jelentős problémát vagy konfliktust az életedből, és hogy hogyan oldottad meg,
  • írd meg telefonos elérhetőségedet,
  • és hogy hol hallottál a képzésről.

Leveledet az operatorkepzes@hatter.hu e-mail címre várják.

A szervezők szeptember 10-e után telefonon fognak megkeresni, hogy időpontot egyeztessenek egy személyes vagy online (járvány helyzettől függ) interjúra. Az interjú eredménye szeptember második felében várható.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 10.

 

hirdetés
Previous post

A melegek gyógyulásra szorulnak a görögkatolikus érsek szerint

Next post

Véget ért a RuPaul's Drag Race 13. évadának forgatása