Nagyvilág

Legalább száz azonos nemű párt adnak össze Thaiföldön a következő Valentin-napon

Legalább száz azonos nemű pár tervez történelmet írni Valentin-napon, amikor jövő februárban Bangkokba érkeznek, hogy részt vegyenek Thaiföld legnagyobb, meleg és leszbikus pároknak szánt esküvői szertartásán.

Az eseményt a bangkoki thai-japán ifjúsági központban tartják majd, és a kezdeményezők reményei szerint ezzel is felhívják a figyelmet a melegek jogaiért és a házassági egyenlőségért folytatott küzdelemre. Jelenleg Thaiföldön az azonos nemű pároknak sem a házassága, sem az élettársi kapcsolata nincs jogilag biztosítva.

Számos civil szervezet összefogásából született a Bangkok Naruemit Pride, amelynek szervezőbizottsága már javában dolgozik a hatalmas esküvői szertartáson, amely a Naruemit Vivah 2023 elnevezést kapta – számol be a Bangkok Post.

A csoport tervei szerint a Din Daeng negyedben, a Mit Maitri Roadon található sportközpontnál lévő pályát szivárványzászlókkal díszítik majd fel. A szervezők üzenik: „Új fejezetet nyitunk a történelemben, hogy az egyenlő házasságot, mint az emberek jogát népszerűsítsük nemcsak Thaiföldön, hanem világszerte, különösen azokban az országokban, amelyek még nem fogadják el az LMBTQ-embereket„.

Az esemény már most elnyerte Bangkok kormányzóhelyettesének, Sanon Wangsrangboonnak a támogatását, aki arra bátorítja az embereket, hogy tervezzenek több ilyen jellegű eseményt szerte Thaiföldön. Ígéretet tett rá, hogy segíti a rendezvény sikerét, és létesítményeket biztosít a szervezéshez.

A kormányzóhelyettes úgy tekint az ilyen rendezvényekre, mint amelyek mindkét fél számára előnyösek: előmozdítják az egyenlőséget minden thaiföldi ember számára, miközben látogatókat is vonzanak a világ minden tájáról. Hangsúlyozta az LMBTQ-közösséggel való szövetségét: „A szerelemben nem lehetnek határok. Ígérem, hogy amíg hivatalban vagyunk, nem hagyunk fel az LMBTQ-ügyek és a házassági egyenlőség támogatásával. Továbbra is napirenden tartjuk a kérdést„.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin